Afrika'da 13 ülkeye yayılan M çiçeği salgını hızla yayılıyor: Acil durum ilan edildi!

Nijerya Hastalık Kontrol Merkezi (NCDC), M çiçeği hastalığının Afrika'da hızla yayıldığını ve halkın bu konuda uyarıldığını açıkladı. Africa CDC, hastalığın yayılmasını önlemek için acil durum ilan etti ve uluslararası yolcular için sağlık beyanı formu uygulaması başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2024 09:20
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2024 09:20

Nijerya Hastalık Kontrol Merkezi'nin (NCDC) verdiği bilgiye göre, M çiçeği (mpox) hastalığı Afrika kıtasında hızla yayılıyor. Bu durum üzerine kıtada acil durum ilan edildi.

SINIR KONTROLLERİ SIKLAŞTIRILDI

Hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla Nijerya, uluslararası yolcular için sağlık beyanı formu zorunluluğu getirdi. Afrika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (Africa CDC) de benzer önlemler alarak, ülkeler arası koordinasyonu güçlendirdi.

VAKA SAYILARI ARTIYOR

Africa CDC'nin verilerine göre, Ocak ayından 8 Ağustos'a kadar 13 Afrika ülkesinde 2 bin 822 kişi virüse yakalandı ve 517 kişi hayatını kaybetti. En çok vaka Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde görüldü.

BULAŞICI BİR HASTALIK

M çiçeği, fareler, sincaplar gibi hayvanlardan veya enfekte kişilerden bulaşabilen bir viral hastalık. Hastalığın belirtileri arasında yüksek ateş, baş ağrısı, kas ağrıları, lenf bezlerinde şişme ve ciltte kabarcıklar yer alıyor.

AFRİKA CDC'DEN ACİL DURUM İLANI

Africa CDC Genel Direktörü Jean Kaseya, M çiçeği salgınının kıta güvenliği için büyük bir tehdit oluşturduğunu belirterek, acil durum ilan ettiklerini açıkladı. Kaseya, Afrika ülkelerini hastalığın yayılmasını önlemek için ortak hareket etmeye çağırdı.