150 Starbucks mağazası grevde

ABD'deki yaklaşık 150 Starbucks kahve zinciri mağazasındaki işçiler, Onur Ayı dekorasyonlarına getirilen kısıtlamalar nedeniyle greve gidiyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2023 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2023 11:42
ilkhaber-gazetesi.com

İbrahim Baysal

(Haber Merkezi)- Sendikalı çalışanları temsil eden Starbucks Workers United sendikası, zinciri bazı bölgelerde "onur ayı" dekorasyonlarını sınırlamak ve LGBTQ+ işçilere ikiyüzlü davranmakla suçladı.  Starbucks bu iddiaları şiddetle reddediyor.

Sendika, önümüzdeki hafta yaklaşık 3.500 işçinin greve gideceğini tahmin ediyor.

Gurur dekorasyonu

Şirkete göre, Starbucks mağazalarındaki yöneticiler, güvenlik kurallarına uydukları sürece mağazaları Pride için diledikleri gibi dekore edebilirler.

Starbucks, mağazalarının hiçbirinin Onur ayı için dekorasyon yapması yasaklanmadığında ısrar ediyor ve birçok mağazanın, Pride dekorasyonlarının fotoğraflarını ve videolarını sosyal medyada yayınladığını ekliyor.

“LGBTİ+ topluluğunu sarsılmaz bir şekilde destekliyoruz. Bir Starbucks sözcüsü, şirketin "yanlış bilgilerin yayılmasından" "derinden endişe duyduğunu" da sözlerine ekledi.

Sendika, şirket içi belgelere ve mağaza yöneticilerinin ifadelerine dayanarak şirketin yanıtlarının tutarsız olduğunu Twitter aracılığıyla yanıtladı.

"Starbucks, yerel liderleri kutlamanın yollarını bulma konusunda güçlendiriyor . Oklahoma, Arkansas ve Missouri'de yaklaşık 100 yerde Pride nişanlarının yasaklandığını söyleyen bir makaleye atıfta bulunarak, Pride yasaklarını uygulayanlarla aynı patronlar” dedi.

CNN'in yorumladığı gibi, bu mağazalar "derinden bölünmüş Birleşik Devletler'in en muhafazakar bölgelerinden" bazılarında bulunuyor.