Niğde'de yoğun yağış nedeniyle toprak kayması: Ankara ve Adana yönünde trafik aksadı

Niğde Valiliği, yoğun yağışlar nedeniyle Kırkgeçit 4 Tüneli'nde yaşanan toprak kayması sonucunun Ankara ve Adana yönlerinde geçici ulaşım aksaklıklarının meydana geldiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2024 22:10
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2024 22:10

Niğde Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 24 Ağustos 2024 tarihinde saat 16.15 civarında Kırkgeçit 4 Tüneli'nde meydana gelen toprak kaymasının Ankara ve Adana yolundaki bozulmanın bozulacağı belirtildi. Valilik, yoğun yağışların erimesinin tünelin Ankara istikameti girişinde ve Adana istikameti çıkışında toprak kaymalarının meydana geldiğini bildirdi.

Ekipler Hızla Müdahale Etti

Karayolları Eminlik Otoyol İşletme Şefliği ekipleri, toprak kaymasının ardından hızlı bir şekilde olaya müdahale etti. Saat 16.45'te Adana istikametinde 3 şerit trafiğe açılırken, Ankara istikametinde ise saat 17.00 civarında tek şeritten trafik elde edilebildi. Ekiplerin çalışmalarının sonucu saat 19.20'de Ankara yönünde üç şeritli trafik analizi normale döndü.

Valilikten Uyarı Gelmişti

Niğde Valiliği, aynı gün içinde yapılan meteorolojik uyarıda, Şiddetli yağmur ve olumsuz hava şartlarına karşı dayanıklı ve saklananları uyarmış, dikkatli ve tedbirli olmalarını sürdürüyordu.