Malatya'da nesli tehlike altında olan ağaç yediuyurunu evde besleniyor

Akçadağ ilçesindeki Kozluca Mahallesi'nde bulunan ağaç yediuyurunu besleyen vatandaş, Doğa Koruma ve Milli Parklar'a teslim etmeyi planlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2024 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2024 15:52

Malatya'nın Akçadağ ilçesine bağlı Kozluca Mahallesi'nde yaşayan Mehmet Demirkaya, evinin bahçesinde nesli tehlike altında olan bir ağaç yediuyuru buldu. Demirkaya, bu nadir görülen canlıyı evine alarak sütle beslemeye başladı ve koruma altına almaya karar verdi.

EVDE BAKIM VE KORUMA KARARI

Mehmet Demirkaya, bulduğu ağaç yediuyurunu sütle besleyerek sağlığını korumaya çalıştığını belirtti. Yediuyurunu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Malatya Şube Müdürlüğü'ne teslim etmek istediğini ifade eden Demirkaya, yetkililere teslim edene kadar evinde bakmaya devam edeceğini söyledi.

DOĞA KORUMA ÇALIŞMALARINA DESTEK

Nesli tehlike altında olan türlerin korunması konusunda duyarlılık gösteren Demirkaya, yediuyurunu doğal yaşam alanına güvenle bırakabilmek için çaba sarf ediyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar yetkilileri ise Demirkaya'nın bu adımını takdirle karşıladıklarını ve yediuyurunun uygun koşullarda koruma altına alınacağını belirtti.