Kuruma tehdidi altındaki Burdur Gölü çevresinde su verimliliği sağlamak amacıyla başlatılan gül yetiştiriciliği bin dekara ulaştı. Yağışlı ve serin geçen kış mevsiminin ardından gelen ilkbahar yağmurları, hasat dönemine olumlu katkı sağladı.
Burdur Gölü Kapalı Havzası gülleriyle ünlü. Her yıl, baharın gelmesiyle birlikte göl çevresinde gül hasadı başlıyor. Diğer tarım ürünlerine göre daha az su ihtiyacı duyulan gül üretimi ile hem gölün kurumasının önüne geçilmeye çalışılıyor, hem de yöre halkı daha fazla gelir sağlıyor. Bu yıl yağışlı ve serin geçen kış mevsiminin ardından gelen ilkbahar yağmurlarının, bin dönüme ulaşan gül bahçelerindeki hasat dönemine olumlu katkılar sağladığı belirtiliyor.
Doğa Derneği tarafından yapılan açıklamada, Ramsar Alanı ve Önemli Doğa Alanı olan Burdur Gölü'nün, tarımsal sulama başta olmak üzere hayvan yemi üretimi gibi faaliyetlerle büyük ölçüde kuruduğu belirtildi.
Burdur Gölü’nün yaşaması için sulanmayan ve yağmura dayalı gül üretimi ile diğer doğa dostu kadim üretim yöntemlerinin yaygınlaşmasının önem taşıdığı belirtilen açıklamada, "Ramsar Alanı, Ramsar Sözleşmesi kapsamında belirlenen ve özellikle su kuşları yaşama ortamı olarak uluslararası öneme sahip sulak alanları tanımlar." ifadesi yer aldı.