Dünya Saati'nde her yıl olduğu gibi bu yıl da milyonlarca insan 1 saatliğine ışıkları kapatarak, karar vericileri ve toplumları iklim krizine ve doğal varlıkların kaybına karşı harekete geçmeye davet etti.
İsviçre merkezli Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından 2007 yılında iklim krizine farkındalık yaratmak için başlatılan ve yıllar içinde giderek yayılan 1 saatliğine ışıkları kapatma etkinliğinde Türkiye bu yıl da yer aldı.
Geçen yıl asrın felaketi olarak tanımlanan Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde yaşamını yitirenlerin anısına ve iklim krizine karşı yapılan etkinlik, bu yıl 23 Mart'ta saat 20.30'da başladı.
Sultanahmet Camii, Fener Rum Patrikhanesi, Ali Sami Yen Spor Kompleksi, Atakule, İstanbul Boğazı'ndaki köprüler, bazı zincir oteller, çevre dernekleri binaları ve evlerde, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 1 saat süreyle ışıklar kapatıldı.
Çevre dernekleri tarafından konuyla ilgili yapılan paylaşımda, şu ifadelere yer verildi:
"Dünyanın dört bir yanında milyonlarca saat, gezegenimiz için ayrıldı. Dünyanın en büyük çevre kampanyaları arasında yer alan Dünya Saati hareketi, bu yıl artan doğa kayıpları ve derinleşen iklim krizine dikkat çekmeyi amaçladı. 2030’a yaklaşırken, 2024 Dünya Saati insanlara yaşam tarzları ve ilgi alanlarına göre Dünya için neler yapabileceklerini keşfetmeleri konusunda ilham verdi."
Dünya Saati etkinliği kapsamında Müze Gazhane’de de etkilik düzenlendi. Etkinlikte, İBB Kültür A.Ş. ve Yaban İstanbul iş birliği ile İstanbul’un yaban hayatı, göçmen kuşları, yunusları, köpek balıkları, ağaçları üzerine uzmanlar tartafından sunum yapıldı. Çocuklar için boyama etkinlikleri, Tohumlu Kâğıt Atölyesi ve Korhan Başaran'ın özel dans performansı gerçekleştirildi.