Gediz Deltası'nda Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri tarafından Doğa Derneği üyelerinin de katılımıyla yasadışı avcılıkla mücadele çalışması yapıldı.
Doğal kaynaklardaki yasadışı avcılık, birçok açıdan hem dünya hem de insanlık için büyük zararlara yol açıyor. Birçok nesli tehlike altında olan hayvan türünün yok olmasına yol açan yasadışı avcılık, ekosistemin bozulmasına ve genetik çeşitliliğin azalmasına neden oluyor.
Yaban hayatı turizmine, ülke ve yerel ekonomiye zarar veren doğal kaynaklardaki yasadışı avcılık, gelecek nesillerin doğal dünyayı ve biyolojik çeşitliliği deneyimleme haklarını da ellerinden alıyor.
Çevreci dernek ve kuruluşlar da yasadışı avcılığa karşı caydırıcı cezalar ve daha etkin yasal düzenlemeler gerektiğini, koruma alanlarının genişletilmesini, daha fazla eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleri ile uluslararası iş birliklerine vurgu yapıyor. Yasak avcılıkla ilgili denetimler de aralıksız sürüyor.
Yüzlerce kuş, bitki ve birçok balık türüne ev sahipliği yapan, flamingolar, pelikanlar, balıkçıllar ve yırtıcı kuşlar gibi birçok önemli kuş türü için önemli bir üreme ve konaklama alanı olan Gediz Deltası'nda da yasadışı avcılıkla ilgili denetim yapıldı.
Doğa Derneği üyelerinin de katılımıyla yapılan denetimde, avcıların kamufle olmak için kullandıkları yapılar, gümeler ve mühreler tespit edildi. Tespit edilen bu yapılar, gümeler ve mühreler imha edildi.
Çevreye duyarlı vatandaşların bölgelerindeki yasadışı avcılık faaliyetleriyle karşılaşmaları halinde fotoğraflayarak konum bilgisi ile birlikte Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğü'ne bu verileri iletmelerini istendi.