Mersin'in Tarsus ilçesinde bulunan Gülek Kalesi, nefes kesici manzarası ve tarihi dokusuyla son yıllarda ziyaretçi akınına uğruyor. Kalenin bulunduğu bölge, adeta doğal bir fotoğraf stüdyosunu andırıyor.
Gülek Boğazı, Mersin'in Tarsus ilçesinde bulunan ve Akdeniz Bölgesi ile İç Anadolu Bölgesi'ni birbirine bağlayan Toros Dağları'nın bir geçidini oluşturuyor. Pozantı-Tarsus Karayolunun geçtiği bu boğaz, tarihi ve doğal güzellikleri ile her yıl binlerce ziyaretçiyi kendine çekiyor.
Tarih boyunca stratejik bir öneme sahip olan, Kilikya ile Anadolu arasındaki bağlantıyı sağlayan ve birçok medeniyete ev sahipliği yapan Gülek Boğazı'nın kuzeyinde Kadir Hanı, güneyinde ise Körali Hanı bulunuyor. Selçuklu döneminden kalma önemli eserler olarak kabul edilen bu iki hanın bulunduğu bölgenin eteklerinde, aynı zamanda Roma ve Bizans döneminden kalma kalıntılar da yer alıyor.
Bölgede yer alan Gülek Kalesi de, nefes kesici manzarası ve tarihi dokusuyla son yıllarda fotoğrafçıların gözdesi haline gelen bir mekân olarak öne çıkıyor. Kalenin bulunduğu bölge, adeta doğal bir fotoğraf stüdyosunu andırıyor ve yılın dört mevsimi ziyaretçi ağırlıyor. Ziyaretçiler, uçurum hissi veren kale yakınındaki kayada fotoğraf çektirmeyi ihmal etmiyor. Fotoğraf çektirenler arasında evlenecek olan çiftler, nişanlanacak genler de yer alıyor.
Kalenin bulunduğu kayalık alan, uçurumun kenarında duruyormuş gibi görünen fotoğraflar çekmek için ideal bir ortam sunuyor. Bu fotoğraflar, sosyal medyada oldukça popüler hale geldi ve birçok ziyaretçi bu noktada çekilen fotoğraflarını sosyal medyada yayınlıyor.
Bazı ziyaretçiler, sadece poz vererek fotoğraf çektirmek yerine, Tarsus şehri ve Akdeniz'in muhteşem manzarasının seyredilebildiği bu yükseklikteki kayanın ucunda, mangal keyfi yaptığı bile oluyor.
Çam ormanları ve yeşil alanlarla çevrili olan bölgedeki kalenin birkaç adımla yaklaşıldığı kayalık, özellikle gün batımı ve gün doğumu saatlerinde büyüleyici bir atmosfer oluşuyor.