Depremde hasar gören köy evlerine parsel kolaylığı sağlanacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme ile depremde yıkılan veya hasar gören köy evleri için parsel kolaylığı sağlanıyor. Yeni yönetmelik sayesinde vatandaşlar, parsel büyüklüğü yetersiz olsa bile evlerini yerinde inşa edebilecek.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2024 14:19
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2024 14:19

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Resmi Gazete’de yayımlanan “Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğindeki Değişiklik” ile depremde yıkılan ya da hasar gören köy evleri için önemli bir adım attı. Yeni düzenlemeye göre, deprem bölgelerinde parsel büyüklüğü yetersiz olan vatandaşlar, evlerini yerinde inşa edebilecek.

YERİNDE DÖNÜŞÜM İÇİN YENİ İMKANLAR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yönetmeliğin detaylarını paylaşarak şu açıklamalarda bulundu: “Köy evlerinde yerinde dönüşümü tıkayan bazı konuların çözümü için yönetmeliğimizi güncelledik. Depremde hasar gören ya da yıkılan; ancak imar yönetmeliği gereği evini dönüştüremeyen hemşehrilerimiz de artık yerinde dönüşüm imkanından yararlanabilecek.”

YÖNETMELİKTE NELER DEĞİŞTİ?

Bu yeni düzenleme ile deprem sonrası evini yeniden inşa etmek isteyen köylüler, parsel büyüklüğü sorunuyla karşılaşmadan evlerini yapabilecek. Böylece özellikle yerinde dönüşüm projelerinde hızlanma sağlanacak.