Çevrecilerin kararlılığı, Mersin Yenişehir’de kalker ocağı projesini engelledi

Mersin'in Yenişehir ilçesi Turunçlu ve Değirmençay mahalleleri sınırlarında bir şirket tarafından kalker ocağı açılması ve kırma eleme tesisi yapılmasına engel olmak amacıyla çevrecilerin başlattığı girişimler, olumlu sonuçlandı. Çevrecilerin kararlılığı, Mersin Yenişehir’de kalker ocağı projesini engelledi.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2024 09:02
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2024 09:02

Mersin'in Yenişehir ilçesi Turunçlu ve Değirmençay mahalleleri sınırlarında bir şirket tarafından kalker ocağı açılması ve kırma eleme tesisi yapılmasına engel olmak amacıyla çevrecilerin başlattığı girişimler, olumlu sonuçlandı.

Mersin Çevre ve Doğa Derneği Başkanı Sabahat Aslan, Anamur'un Anıtlı, Çamlıpınar, Gazipaşa ve Yakacık mahalleleri ile yakın bölgelerini olumsuz etkileyecek mermer ocağı projesine karşı çıktıklarını anımsatarak,  "Yenişehir ilçesi Turunçlu ve Değirmençay'ın doğasına zarar verecek olan kalker ocağı açılmasını ve kırma eleme tesisi yapılmasını da, Mersin Çevre Platformu olarak verilen mücadeleyle engelledik" dedi.

Söz konusu projeye karşı Mersin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'ne itiraz dilekçesi verdiklerini anımsatan Aslan, "Daha sonra söz konusu projeyle ilgili bakanlığa sunulan ÇED raporu, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu tarafından reddedildi. ÇED süreci devam eden Hamzabeyli ve diğer bölgelerde çevreye zarar verecek girişimler için de ÇED süreçlerinin benzer şekilde sonlandırılması için mücadeleye devam edeceğiz. Mersin'in doğasını koruma çabalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz” diye konuştu.