Antalya'nın saklı cennetleri: Karadan ulaşılamayan bakir koylar

Antalya'nın bakir koyları, yemyeşil ormanlar ve tarihi kalıntılarıyla tatilcileri cezbediyor. Karadan ulaşımı olmayan bu koylar, mavi yolculukla keşfe çıkanlara turkuaz sular ve zengin su altı güzellikleri sunuyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2024 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2024 11:55

Antalya, sahip olduğu kumsallar, yemyeşil ormanlar ve tarihi güzellikleriyle dünyanın en fazla ziyaret edilen şehirlerinden biri olma özelliğini taşıyor. Şehrin karadan ulaşımı olmayan bakir koyları, tatilcileri hem doğal hem de tarihi bir yolculuğa çıkarıyor.

Türk rivierasının en gözde noktalarından olan Antalya, Gazipaşa'dan Kaş'a uzanan 647 kilometrelik sahili boyunca, teknelerle ulaşılabilen bakir koylarıyla dikkat çekiyor. Bu koylar, Akdeniz'in eşsiz manzarasını sunarken, tatilcilere turkuaz renkli berrak sularında yüzme fırsatı veriyor.

Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı Yeliz Gül Ege, Antalya'nın yeşil ormanlar ve mavi denizin buluştuğu, 1500 metreye kadar yükselen koylarla dolu bir şehir olduğunu belirtti. Ege, “Yemyeşil ormanlar arasında, deniz yoluyla ulaşılabilen koylarımız gerçek bir doğa harikası. Likya Yolu üzerinde yürüyerek ulaşılabilen bu koylar, turistlerin büyük ilgisini çekiyor” dedi.

 "Akdeniz fokları, caretta carettaları görebiliyorlar"

Antalya'nın dağların, yemyeşil ormanların denizle buluştuğu koylara sahip olduğunu dile getiren Ege, "Yemyeşil ormanlar arasında olma özelliğiyle başka ülkelerde pek de rastlanmayan koylara sahibiz. Çok fazla bilinen koylar olduğu gibi bilinmeyen, keşfe çok açık, deniz yoluyla ulaşılabilen koylarımız gerçek bir doğa harikası. Likya Yolu üzerinde yürüyerek ulaşılabilen koylarımız turistlerin büyük ilgisini çekiyor." dedi.

Koyların zengin su altı güzelliklerine de sahip olduğuna işaret eden Ege, şöyle konuştu:

"Tatilciler bu koylarda Akdeniz fokları, caretta carettaları görebiliyorlar. Bu koylarda kürek sörfü gibi su sporlar yapabiliyorlar. Antalya'nın tanıtımında en çok kullandığımız denizin daha farklı yönünü anlatmamız ve bu koyları tanıtım argümanı olarak kullanmamız yerinde olacaktır. Artık insanlar pandemiden sonra daha kendi başına kalabileceği, yalnız vakit geçirebileceği ortamları tercih ediyor. Antalya'nın karadan ulaşımı olmayan koyları da tam da insanların istediği bu dinginliği tatilcilere sunuyor."

Yeliz Gül Ege, bakir koylara ulaşan tatilcilerin ayak izleri dışında arkalarında başka hiçbir şey bırakmaması gerektiğine dikkati çekti.

Antalya'nın koylarının bazılarının da tarihle iç içe olduğunun altını çizen Ege, "Mavi ve yeşilden bahsediyoruz ama en çok ilgi çeken de tarihi kalıntılar. İnsanlar Olimpos, Kekova, Phaselis gibi bölgelerdeki koylarda tarihle iç içe yüzebiliyor." ifadelerini kullandı.