Anamur Emirşah Mahallesi sakinlerinden 'taş ocağı' tepkisi

Mersin'in Anamur’un ilçesi Emirşah Mahallesi sakinleri, yaşam alanlarına yakın olan taş ocağı için yeni açılan yolunun değiştirilmesi amacıyla eylem yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2024 11:43
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2024 11:43

Mersin'in Anamur’un ilçesi Emirşah Mahallesi sakinleri, yaşam alanlarına yakın olan taş ocağı için yeni açılan yolunun değiştirilmesi amacıyla eylem yaptı.

Emirşah Mahallesi Muhtarı Osman Kuz, mahalle sakinleri adına yaptığı açıklamada, taş ocağı ve yeni açılan yolu kullanan kamyonların etrafa yaydığı tozun, insan sağlığını ile tarım alanlarını tehdit ettiğini söyledi.

Daha önce tarlada sattıkları zeytine tozdan dolayı alıcı bulamadıklarını öne süren Osman Kuz, "Zeytinyağı çıkarıyoruz satamıyoruz. Çilek, avokado bahçelerimiz tamamen toz kaplı. Taş ocağı ve taş ocağı için açılan yolu kullanan kamyonların etrafa yaydığı toz, bizi canımızdan bezdirdi. Halk sağlığı ve tarım alanlarımız tehdit altına." dedi.

Ovabaşı Muhtarı Gani İmdat ise bölgede dolomit taşı ocağı açılmasının da planlandığını belirterek, duruma tepki gösterdi. Gani İmdat, yaşam alanlarının kirletilmesine izin vermeyeceklerini dile getirdi.

Bazı mahalle sakinleri ise maden ocaklarının kendilerine hiçbir faydasının olmadığını belirterek, hep birlikte mücadeleyi sürdürecekleri mesajı verdi.

CHP Anamur Belediye Meclisi Üyesi Ali İlhan Ayhan ve CHP Anamur Kadın Kolları Başkanı Elvan Tüfenk de mahalle sakinlerinin eylemine destek verdi.