Karataş ilçesindeki Akyatan Gölü 1998 yılında Sulak Alanları Koruma Sözleşmesi (Ramsar) dahil edildi. 2005 yılında da Yaban Hayatı Geliştirme Sahası ilan edilen ve 15 bin hektarlık alana sahip olan 22 kilometrelik kumsala sahip Akyatan Gölü kumullarında, Adana orman Bölge Müdürlüğü tarafından fidan dikme çalışmaları yapıldı.
Nesli tehlike altında olan deniz kaplumbağalarının en önemli yumurtlama bölgelerinden ve Türkiye'nin en büyük kuş cenneti konumunda olan Akyatan'daki 450 hektar alana, 2015 yılından bu yana toplam 1 milyon 450 bin fidan dikildi.
Akyatan Ormanlarının, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan yeşil deniz kaplumbağalarının üreme alanlarında tehditlere karşı set oluşturduğunu ifade eden Adana Orman Bölge Müdürü Tahsin Etli, "Toprak, yaşamın köküdür. Sağlıklı topraklar, güçlü ekosistemlerin temelidir. Ormanlarımızla toprağı koruyarak hem geleceğe nefes oluyoruz hem de ekosistemdeki diğer canlıların korunmasına katkıda bulunuyoruz. Toprağımız erozyonla yok olmasın diye Adana Karataş’ta bulunan Akyatan kumul sahasındaki çalışmalarımız kararlılıkla sürüyor" dedi.