TikTok, İstanbul'da içerik üreticileri ve yayıncıları bir araya getirdi

TikTok, İstanbul Swissotel The Bosphorus'ta düzenlediği Creator To The Top ve Publisher Summit etkinliklerinde global ve yerel içerik üreticileri ile yayıncıları bir araya getirdi. Türkiye’de Juventus ile işbirliği yapan ilk içerik üreticisi Samet Kocabaş, deneyimlerini paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2024 12:56
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2024 12:56

Son dönemin en popüler sosyal medya platformlarından TikTok, içerik üreticileri ve yayıncıları bir araya getirerek sektöre yön veren bir etkinlik düzenledi. İstanbul Swissotel The Bosphorus'ta gerçekleşen iki günlük etkinlikte, "Creator To The Top" ve "Publisher Summit" başlıklı panellerde sektörün önemli isimleri bir araya geldi.

YARATICI EKOSİSTEMİN KALBİ ATIYOR

"Creator To The Top" etkinliğinde, TikTok Ortadoğu, Türkiye, Afrika, Pakistan ve Güney Asya Operasyon Yöneticisi Kinda İbrahim açılış konuşmasını yaparak platformun içerik üreticilerine sunduğu fırsatlar ve yaratıcı ekosisteme olan katkılarından bahsetti. Panelde, dijital içerik ajansı Buvidyo'nun prodüksiyon yönetmeni Ece Laçin Sualp ve yönetmen Alp Sualp, yüksek kaliteli içerik üretimi için pratik ipuçları paylaştı. Işık, açı ve ses gibi teknik detayların yanı sıra, halka ışık gibi basit çözümlerle profesyonel görünüme ulaşmanın mümkün olduğu vurgulandı.

JUVENTUS VE TİKTOK BİR ARAYA GELDİ

"Publisher Summit" etkinliğinin en dikkat çeken oturumlarından birinde ise dünyaca ünlü futbol kulübü Juventus'un Dijital Yayın Müdürü Mattia Fontana ve Türkiye'de Juventus ile işbirliği yapan ilk içerik üreticisi Samet Kocabaş bir araya geldi. Fontana, Juventus Creator Lab projesini detaylı bir şekilde anlatırken, bu platformun içerik üreticilerine kulübün iç dünyasına dair özgün içerikler üretme imkanı sunduğunu belirtti. Samet Kocabaş ise kendi deneyimlerini paylaşarak, Juventus ile olan işbirliğinin kendisine sağladığı fırsatları anlattı.

TİKTOK'UN KÜRESEL ETKİSİ

TikTok'un Ortadoğu, Türkiye, Afrika, Pakistan ve Güney Asya Operasyonlarından Sorumlu Yöneticisi Kinda Ibrahim, konuşmasında TikTok'un tüm kullanıcılara yaratıcılıklarını küresel bir kitleyle paylaşma gücü verdiğini vurguladı. Özellikle Türkiye'nin genç nüfusuyla dijital dönüşümde öncü bir rol üstlendiğini belirten Ibrahim, platformun Türkiye'deki büyümesine olan inancını dile getirdi.