Siberay’dan dolandırıcılık uyarısı

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından geliştirilen Siberay, vatandaşları dolandırıcılık içerikli mesajlara karşı uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2024 09:29
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2024 09:29

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından geliştirilen Siberay, dolandırıcılık içerikli mesajlara karşı vatandaşları uyararak, kişisel veri ve kredi kartı bilgilerini korumak için dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Sahte bağlantılara tıklanmaması ve şüpheli durumların yetkililere bildirilmesi önemle tavsiye edildi.

Siberay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “Bedava deneme bonusu kazandın, kayıt ol, kazan gibi ifadelerle gönderilen dolandırıcılık amaçlı mesajlara dikkat. Kişisel verilerinizi ve kredi kartı bilgilerinizi ele geçirmeyi amaçlayan bu tür asılsız iletilere itibar etmeyin. Yönlendirilen sahte bağlantılar üzerinden herhangi bir başvuru ya da ön ödeme yapmayın.”

Siberay, vatandaşların bu tür mesajlara karşı dikkatli olmalarını ve herhangi bir şüpheli durumda durumu yetkililere bildirmelerini tavsiye etti. Ayrıca, kişisel bilgilerin güvenliğini korumak amacıyla resmi kaynaklar dışındaki linklere tıklanmaması gerektiğinin altını çizdi.