İki arkadaşın Friends deneyinde Turkcell'in 10 GB'ına karşı Viva'nın 10 GB'ı karşılaştırıldı

Friends dizisi üzerinden yapılan bir deneyde, Turkcell'in 10 GB interneti ile Bulgaristan operatörü Viva'nın 10 GB interneti karşılaştırıldı. İşte sonuçlar...

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2024 16:19
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2024 16:19

Turkcell'in internet hızı ve çekim alanları ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Son olarak yapılan bir deneyde, Turkcell'in 10 GB internet paketinin Bulgaristan operatörü Viva'nın 10 GB internet paketinden daha az veri sunduğu ortaya çıktı.

İki arkadaş tarafından yapılan deneyde, her iki operatörün de 10 GB internet paketi kullanılarak Friends dizisinin 360p kalitesinde izlenebildiği ve arka plan verilerinin kapalı olduğu belirtildi. Deney sonucunda, Turkcell'in 10 GB internet paketi ile sadece 22 bölüm Friends dizisi izlenebildi. Viva'nın 10 GB internet paketi ile ise 38 bölüm Friends dizisi izlenebildi.

X adlı sosyal medya kullanıcısı deneyi X platformunda paylaşarak durumu şu şekilde anlattı:

"Size Turkcell ve Bulgaristan telefon operatörü Viva üzerinde yaptığım deneyden bahsetmek istiyorum. Geçen ay paketimde bulunan 50 gb internet hiçbir şey yapmadan bitti. (Spotify ve Instagram kullanıyorum telefondan) Ben de daha öncesinde Bulgaristan seyahatimde kullanmak adına aldığım Bulgaristan operatöründen 10 gblık bir paket aldım, arkadaşım da kendisi Turkcell’den 10 GB bir ek paket aldı. Ve bu iki internet ile Friends izleyelim dedik. (hiçbir arka plan uygulaması açık değil ve kalite 360p ile) Deneyin sonunda Turkcell’in paketi 10 GB ile 1. sezon 22. bölümde biterken, Viva’da 10 GB paket 2. sezon 14. bölümde bitti. Turkcell bize pakette geçenden daha az mı internet sağlıyor yoksa Viva mı daha çok internet sağlıyor?"

Bu sonuçları sosyal medya hesabı üzerinde  duyuran kullanıcı şikayetlerini dile getirdi.Turkcell'in internet hızı ve kullanıcı deneyimi konusundaki performansı ise tekrar gündeme geldi. Türkiye'de internet hızı ve veri kullanımı konusunda sık sık karşılaşılan sorunlar, kullanıcıların tepkisine neden olmaya devam ediyor. Özellikle sosyal medya platformlarında ve teknoloji forumlarında, Turkcell'in sunduğu hizmetler sıkça eleştiriliyor.

Turkcell ise müşteri memnuniyetini artırmak ve internet hızını iyileştirmek için çeşitli çalışmalar yaptığını belirtiyor ancak kullanıcı deneyimindeki bu tür karşılaştırmalar, şirketin daha fazla gelişim göstermesi gerektiği şeklinde yorumlanıyor.