Huawei, Çin akıllı telefon pazarında satışlarını yüzde 42,4 artırdı

Counterpoint Research tarafından yapılan açıklamaya göre, Huawei, alışveriş festivaline denk gelen 20 Mayıs-16 Haziran döneminde %42,4 artışla Çin'deki akıllı telefon satışlarında lider oldu.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2024 17:16
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2024 17:16

Teknoloji, medya ve telekomünikasyon endüstrisini kapsayan araştırma firması Counterpoint Research'ün açıklamasına göre, Çinli teknoloji devi Huawei, 20 Mayıs - 16 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen alışveriş festivaline denk gelen dönemde bir yıl öncesine göre %42,4 daha fazla satış yaparak Çin'deki akıllı telefon pazarında liderliği ele geçirdi.

Araştırma firması, Huawei'nin satışlarındaki bu artışı, yeni 5G ürünlerine olan talepteki artışa bağladı.

ÇİN AKILLI TELEFON PAZARINDA GENEL DURUM: Çin'deki toplam akıllı telefon satışları bu dönemde bir önceki yıla kıyasla %6,8 artış gösterdi. Xiaomi, Huawei'yi takip ederek ,6'lık bir satış artışı yakaladı. Apple ise Çin pazarındaki satışlarını %2,7 oranında artırdı. HUAWEİ'NİN BAŞARISININ SEBEPLERİ NEDİR? Yeni 5G Ürünleri: Huawei'nin yeni 5G ürünlerine olan talep, satışlarındaki artışın en önemli etkenlerinden biri olarak görülüyor. Çinli Tüketicilerde Marka Sadakati: Huawei, Çinli tüketiciler arasında yüksek bir marka sadakatine sahip. Harmony OS 4.0'ın Hızlı Gelişimi: Huawei'nin kendi geliştirdiği Harmony OS işletim sistemi, pazar payı kazanmasında önemli bir rol oynuyor.