Elon Musk, kullanıcılara haksız muamele yapılması halinde X'in yasal faturaları finanse edeceğini söyledi

Elon Musk, daha önce Twitter olarak bilinen X'in, sosyal medya platformundaki faaliyetleri nedeniyle işverenleri tarafından haksız muameleye maruz kalan herkesin yasal faturalarını ödeyeceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2023 13:11
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2023 13:11
ilkhaber-gazetesi.com

EMRE EKİCİ

(İLKHABER) - Elon Musk, daha önce Twitter olarak bilinen X'in, sosyal medya platformundaki faaliyetleri nedeniyle işverenleri tarafından haksız muameleye maruz kalan herkesin yasal faturalarını ödeyeceğini söyledi.

Pazar günü Musk, kullanıcılara platformundan gelen mali yardımın "sınırı olmayacağını" söyledi. Kullanıcılardan, bir şey paylaştıkları ya da beğendikleri için haksız muameleye maruz kaldıklarında "bize haber vermelerini" istedi.

Eskiden Twitter olarak bilinen sosyal medya platformunun adı geçen ay değiştirildi. Kendisini "mutlak ifade özgürlüğü savunucusu" olarak tanımlayan Musk, devralmadan önce platformun içerik denetleme politikalarına yönelik eleştirilerini yüksek sesle dile getirmişti. Geçen yıl Nisan ayında Twitter'ı devraldığını açıkladığında Musk, "ifade özgürlüğü işleyen bir demokrasinin temelidir ve Twitter insanlığın geleceği için hayati önem taşıyan konuların tartışıldığı dijital şehir meydanıdır" demişti.

Elon Musk nefret karşıtı kampanyacılara dava açtı Kısa bir süre önce Twitter'ın sahibi olan firma, araştırmasında platformu eleştiren nefret karşıtı bir kuruluşa dava açtığını duyurdu. Dijital Nefretle Mücadele Merkezi (CCDH), nefret ve dezenformasyonun "Musk'ın sahipliği altındaki platformda orman yangını gibi yayıldığını" gösteren bir araştırma yapmıştı. X Corp, CCDH'yi verilerine "uygunsuz bir şekilde erişim sağlamak" için "yasadışı eylemlerde bulunmakla" suçladı.