Blue Aboneliğinizle Twitter/X Videolarını Nasıl İndirebilirsiniz?

Elon Musk'ın Twitter'ı satın alması - ve şimdi "X" olarak yeniden markalaşması - platformda, bazıları özellikle tartışmalı olan çok sayıda değişikliği beraberinde getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2023 15:42
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2023 15:42
ilkhaber-gazetesi.com

SERHAT AKARSU

(İLKHABER) - Elon Musk'ın Twitter'ı satın alması - ve şimdi "X" olarak yeniden markalaşması - platformda, bazıları özellikle tartışmalı olan çok sayıda değişikliği beraberinde getirdi. Ancak daha az tartışmalı olan taraf, kullanıcıların ne tür videolar tweetleyebileceğine ilişkin değişiklikler oldu. 

Twitter Blue aboneliği için ödeme yapmak istemiyorsanız, video yükleme başına 140 saniye ile sınırlısınız. Ancak Twitter Blue'ya abone olursanız, sınır 10 dakikadan iki saate çıkarıldı. 

Bunun gibi özellikler, herkesin Twitter'daki videolarla etkileşim kurma şeklini temelden değiştiriyor. Buna, videoları, özellikle de daha uzun olanları izlemek için daha esnek yollara ihtiyaç duyulması da dahil. 25 Temmuz 2023 itibariyle Twitter, Twitter Blue abonelerinin çevrimdışı görüntüleme için videoları uygulama içinden indirmelerine izin vererek YouTube ve Netflix'in izinden gitti. 

Mobil veriniz sınırlıysa ya da metro gibi bağlantının zayıf olduğu yerlerde sık sık telefonunuzdan video izliyorsanız, bu özellik telefonundan düzenli olarak video izleyen herkes için olmazsa olmaz bir özellik. Ancak Twitter videolarını çevrimdışı izlemek üzere indirmenin başka yöntemleri de olsa da en uygun yöntem Twitter Blue aboneliği gerektiriyor.

Twitter Blue ile video indirmek çok kolay

Zaten bir Twitter Blue abonesiyseniz, yeni video indirme özelliğini nasıl kullanacağınızı öğrenmek çok kolay. Yine de birkaç hızlı uyarı var: Yalnızca 25 Temmuz 2023'ten itibaren yüklenen videolar indirilebilir ve video yükleyen tüm kullanıcılar tweet attıklarında videolarının indirilebilir olmasını devre dışı bırakabilir. Ayrıca, yaşlarını 18'in altında olarak ayarlayan kullanıcıların yüklemelerinin indirilmeye uygun olması kısıtlanmıştır. 

Bunu aradan çıkardıktan sonra, uygun bir Twitter videosunu nasıl indireceğinizi aşağıda bulabilirsiniz:

Çevrimdışı görüntüleme için indirmek istediğiniz videonun bulunduğu tweet'e gidin. Videonun sağ üst köşesindeki "üç nokta" menü düğmesine dokunun. "Videoyu indir "e dokunun.

Hepsi bu kadar. İstediğinizi yapmak için temel MP4 dosyasını indirmek istiyorsanız, farklı platformlarda Twitter Blue aboneliği dışında Twitter videolarını indirmek için tamamen farklı bir süreç vardır.