Bakan Kacır: "Ufku açık, hayal kuran ve üreten bir gençlik geliyor"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TEKNOFEST Adana'nın yaptığında yaptığı konuşmada, ''Bu taşı buraya bırakan kimse bulunmalı.' diyerek zaman kaybeden değil, sırtındaki küfeyi kenara koyup, o taşı kaldırıp atan, yeri geldiğinde elini, yeri geldiğinde gövdesini taşın altına koyan, ya bir yol bulan, ya bir yol açan, yolundan dönmeyen, vazgeçmeyen, pes etmeyen, gemileri yakmasını bilen, zihnini ezberlere, ideolojik kalıplara hapsetmeyen, soran, sorgulayan ve değerlerinden taviz vermeyen ışıl ışıl, pırıl pırıl bir gençlik geliyor.'' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2024 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2024 14:51

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TEKNOFEST Adana'nın açılışında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk milleti adına üstlendikleri en değerli işlerin TEKNOFEST'in kuşağı için yapılan çalışmalar olduğunu vurguladı. Milli Teknoloji Hamlesi'nin savunma sanayi ve sivil teknoloji alanında büyük bir ivme kazandırdığını belirten Kacır, Türkiye'nin genç beyinlerinin hızla yükseldiğini ifade etti.

"Türkiye'nin Geleceği TEKNOFEST'te Yazılıyor"

Kacır, TEKNOFEST'in gençlerin teknoloji yolculuğunda büyük bir rol oynadığını belirtti. 790 bin takımda 1 milyon 650 binden fazla yarışmacının yer aldığı etkinlik, yapay zeka, biyoteknoloji ve nükleer enerji gibi alanlarda geleceğin teknoloji girişimlerine ev sahipliği yapıyor. Kacır, "Artık, el memleketlerine bakıp da gıpta eden değil; hayalleriyle, fikirleriyle, projeleriyle ülkesinin güçlü yarınlarını inşa eden bir Türk gençliği var. Bize düşen TEKNOFEST kuşağının önünü açmaktır. 2018'den bu yana, TEKNOFEST'ler gerçekleştiriyoruz. İstanbul'da, Ankara'da, İzmir'de, Bakü'de milyonlarca gencimizle buluştuk. Her buluşmamızda birlikte yeni rekorlar kırdık. Bu yıl da TEKNOFEST Akdeniz'de, Adana'da Milli Teknoloji Hamlesi heyecanını zirveye taşıdık. 790 bin takımda 1 milyon 650 binden fazla yarışmacımız "Teknoloji geliştirme yolculuğunda ben de varım.' dedi. Yapay zekadan kuantuma, biyoteknolojiden nükleer enerjiye, tarım teknolojilerinden çevre teknolojilerine uzanan TEKNOFEST yarışmalarımızla, 100 bin teknogirişim hedefimize giden yolda, geleceğin teknoloji girişimleri işte burada doğuyor. Bu yarışmalar, Türkiye'nin girişimcilik fabrikası haline geldi. Milli Teknoloji Hamlesi ile Türkiye'nin geleceği burada, bu meydanda yazılıyor." dedi.

"Taşı Kaldıran ve Yolu Açan Bir Gençlik Geliyor"

Kacır, konuşmasında geleceğin gençliğine olan inancını şu sözlerle dile getirdi: "Ufku açık, hayal kuran, araştıran, geliştiren, sorgulayan, üreten bir gençlik geliyor. Bu gençlik, yolu kesen kişileri kaldıran, yoldan dönmeyen, pes etmeyen, ezberlere ve ideolojik kalıplara hapsolmayan, soran ve sorgulayan bir nesil olacak."

Milli Teknoloji Atölyeleri ile Gençlere Destek

Kacır, TEKNOFEST, Deneyap Teknoloji Atölyeleri ve bilim merkezleri gibi girişimlerle gençlerin karşılaşma engelleri birlikte aşmaya devam edeceklerini söyledi. Gelecek dönem üniversiteler ve Türkiye'nin dört bir yanında kurulacak Milli Teknoloji Atölyeleri ile gençlerin projelerini hayat geçirmelerine imkan tanıyacaklarını belirtti.

"İnanıyoruz ki gençlerimiz, bayrakları ayırarak çok daha yükseklere taşıyacak" diyen Kacır, TEKNOFEST kuşağının Türkiye'nin güçlü iyileşmelerinin teminatı olduğunu vurguladı.