Apple, Çin'de ilk beş akıllı telefon satıcısı arasında yerini kaybetti

Yerli üreticilerin yükselişiyle iPhone satışları düşen Apple, dört yıl sonra ilk kez Çin'de en çok satan ilk beş akıllı telefon markasından biri olmaktan çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2024 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2024 10:38

Apple, iPhone satışlarının yerli üreticilerin modellerine yenilmesiyle, ikinci çeyrekte dört yıl sonra ilk kez Çin'de en çok satan ilk beş akıllı telefon şirketinden biri olmaktan çıktı.

ÇİN AKILLI TELEFON PAZARI BÜYÜRKEN APPLE DÜŞÜŞ YAŞADI

International Data Corporation (IDC) verilerine göre, Çin'in akıllı telefon sevkiyatları bir önceki yıla göre yüzde 8,9 artarak 71,6 milyon adede ulaşırken, Apple yüzde 3,1'lik bir düşüş yaşadı. Buna rağmen Apple'ın Çin'deki toplam pazar payı 2020'den bu yana büyüyerek yüzde 13,6'ya ulaştı.

YERLİ MARKALAR ZİRVEDE

Canalys verileri de yerel şirketlerin artık Çin'deki ilk beş satıcıyı oluşturduğunu ortaya koydu. Xiaomi, çeyrek boyunca iPhone modellerinde yaptığı indirime rağmen Apple'ın pazar payının yüzde 2 puan düşmesiyle ilk beşe girdi. Vivo, Oppo ve Honor ilk beşte yer alan diğer Çinli markalar oldu.

HUAWEİ REKABETİ ARTIRIYOR

IDC araştırma direktörü Nabila Popal, Apple'ın düşüşünü Huawei'nin artan rekabetine bağladı. Ancak Apple'ın Çin'deki yıllık düşüşünün ilk çeyreğe kıyasla "biraz iyileştiğini" de belirtti. Popal, Huawei'nin yapay zeka özelliklerini yakında tanıtmazsa hız kaybedebileceğini de ekledi.

APPLE'IN KÜRESEL İPHONE SATIŞLARI MERAKLA BEKLENİYOR

Apple önümüzdeki Perşembe günü Haziran sonuna kadar olan üç aylık döneme ilişkin kazançlarını açıklayacak ve yatırımcılar küresel iPhone satışlarında bir artış olup olmadığını izleyecek.