TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#siyaset

İLKHABER-Gazetesi - siyaset haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, siyaset haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Adana kahvehanesinde siyaset yasaklandı Haber

Adana kahvehanesinde siyaset yasaklandı

Kuralları tek tek yazdığı kâğıdı duvara asan kahvehaneci, gelen müşterilere din, dil, ırk başta olmak üzere siyaset tartışmayı ve küfür etmeyi yasakladığını duyurdu. Merkez Seyhan ilçesine bağlı Barbaros Mahallesi’nde kahvehane işleten Zeki Akkurt, müşterilerinin kavga etmesi ve aralarının bozulması üzerine iş yerine bazı kurallar getirdi. Kuralları tek tek yazdığı kâğıdı duvara asan Akkurt, gelen müşterilere din, dil, ırk başta olmak üzere siyaset tartışmayı ve küfür etmeyi yasakladı. “1 buçuk aydır kavga yok”  Zeki Akkurt, çay ocağına gelen sokak esnafının sürekli siyaset yaptığını, bu yüzden de kavga ettiklerini belirterek, “Çok tartışma ve kavga çıkıyor, bu durumun önüne geçebilmek açısından böyle bir karar aldık. Bu durumdan yüzde 100 memnunuz. Ortalama bir buçuk ay önce bu yazıyı astık ve şu ana kadar herhangi bir sıkıntı çıkmadı" dedi. İnsanların birbirini kırmasının çok yanlış olduğunu ve bütün esnafın bu kararı almasını istediğini aktaran Akkurt, "Kavga ve tartışma olmaması sebebiyle bu durum kahveye gelen vatandaşların da hoşuna gidiyor. Din, dil, siyaset gibi sebeplerden tartışmalar ve kavgalar çıktı; böyle olunca ben müşterilerimi kaybettim, insanlar birbirlerini kırdı. Dolayısıyla biz de böyle bir karar aldık. Böyle konular birbirimizi kırmaya değmez. Bütün kahvehanelerde bu uygulamanın yapılmasını isterim; kavganın ve tartışmanın önüne geçebiliyoruz” ifadelerini kullandı. “Artık futbol konuşup dertleşiyoruz” Müşterilerden Murat Duran ise uygulamadan memnun olduğunu söyledi. Duran, kahvehanede artık futbolun konuşulup insanların birbiriyle dertleştiğini vurgulayarak, “Burada ve çevre genelinde bu konulardan kaynaklı aşırı derecede tartışma oluyordu, gerek yok böyle şeylere. Bu uygulamanın yapılması kesinlikle iyi oldu. İnsanlar sinirlenip birbirlerinin kalbini kırıyor. Artık bu konular olmayınca futbol konuşuyoruz, dertleşiyoruz, şakalaşıyoruz; bizim için daha iyi oldu bu konular. Böylelikle kafamız gayet rahat, sohbetimiz rahatladı. İnsanlar artık kalp kırmıyor, birbirleri ile vakit geçiriyorlar” diye konuştu.

Çelik’ten Netanyahu’ya fotoğraflı Nazi benzetmesi Haber

Çelik’ten Netanyahu’ya fotoğraflı Nazi benzetmesi

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Toplantısı 2 saate yakın sürdü. Toplantı sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, açıklamalarda bulundu. Çelik’in açıklama yaparken arkasında duran fotoğraflar dikkatlerden kaçmadı. Salonda oturduğu kısmın arka tarafında fotoğraflar bulunan Çelik, Yahudiler ve Filistin halkına yapılan katliamı karşılaştırarak, bu 2 döneme ait fotoğrafları kıyaslayarak yapılan soykırımın benzer olduğunu belirtti. Çelik, “Tabii en önemli konu Filistin’deki insani durum. Bugün aslında şu söylenebilir; 24 saat boyunca dünyanın bütün televizyonları ve Türk televizyonları Gazze’deki katliamın bu fotoğraflarını verirken bugün bu fotoğrafları koyarak yeni ne yapıyorsunuz? denilebilir” dedi. ÇELİK: BENZER BİR SOYKIRIM YAPILIYOR Zaten herkesin gazetelerden, televizyonlardan bu fotoğrafları gördüğünü kaydeden Çelik, “Aynı fotoğrafları bugün buraya niçin koyduğumuzu düşünebilirsiniz. Fakat arada bir fark var. O da şu; fotoğraflar birbirine çok benziyor. Sağ taraftaki fotoğraflarla, sol taraftaki fotoğraflar birbirine çok benziyor. Ama 2 taraftaki fotoğrafların hepsi de Gazze’den değil. Bir taraftakiler Nazilerin yaptığı Yahudi soykırımının tarafları. Diğer taraftakiler Netanyahu hükümetinin yaptığı katliamların ve soykırımın fotoğrafları. Aslında ilk bakışta hepsi Gazze’den fotoğraflar gibi gözüküyor. Çünkü fotoğraflar birbirine çok benziyor. Çünkü benzer bir soykırım yapılıyor” diye konuştu. ÇELİK: BU FOTOĞRAFLARI KARŞILAŞTIRDIĞINIZDA ASLINDA HEPSİ BİRBİRİNE BENZİYOR Çelik, “Burada gördüğünüz fotoğraflarda Nazilerin masum Yahudileri öldürerek gerçekleştiği soykırıma dair fotoğrafları koyduk. Bu benzerlik daha net bir şekilde gözüksün diye. Buradakiler de Netanyahu hükümetinin Gazzelilere karşı yaptığı soykırımın fotoğrafları. Bu fotoğrafları karşılaştırdığınızda aslında hepsi birbirine benziyor. Uzaktan ilk anda baktığınızda, eğer böyle bir siyah beyaz renklendirme de olmasa tamamen Gazze’de yapılan katliamlara ilişkin fotoğraflar zannedilebilir. Ya da hepsini siyah-beyaz bir tarih kitabına koysanız hepsi Yahudilere yapılan soykırım fotoğrafları gibi gözüküyor” şeklinde konuştu. ÇELİK: BU BİR KATLİAM VE BU BIR SOYKIRIM Çelik sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Ama görüldüğü gibi masum Yahudilere karşı yapılan, Naziler tarafından gerçekleştirilen soykırımın fotoğraflarıyla bugün masum Gazze halkına karşı Netanyahu hükümeti tarafından gerçekleştirilen soykırımın birbirinden bir farkı yoktur. Bunun daha net bir biçimde görülmesi gerekiyor. Filistin'deki insani durumun geldiği noktada altı bin yüz elliden fazlası çocuk ve dört bininden fazlası kadın, yaklaşık on beş bin insan hayatını kaybetti. Bu bir katliam ve bu bir soykırım.”

Türkiye ve dünyanın gündemi Haber

Türkiye ve dünyanın gündemi

1- Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz - Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 85. yılında yurt genelinde, KKTC ile dış temsilciliklerde tören ve etkinliklerle anılacak. - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anıtkabir'de düzenlenecek resmi törene, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek anma programına katılacak. - TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da törenlere iştirak edecek. (Ankara/09.05/11.00)   - Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı'ndaki odada tören yapılacak. (İstanbul/09.05)   2- CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Anıtkabir'deki resmi tören ile CHP Gençlik Kolları ve Ankara İl Başkanlığınca Anıtkabir Tandoğan Kapısı'nda gerçekleştirilecek Ata'ya Saygı Zinciri etkinliğine katılacak. - Özel, Türkiye Barolar Birliğince düzenlenecek ve Anayasa Mahkemesi önünden başlayacak Hukukun Üstünlüğü Yürüyüşü'ne iştirak edecek. (Ankara/09.05/18.30/15.00)   YASAMA YÜRÜTME SİYASET 1- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Anıtkabir'de gerçekleştirilecek resmi törene katılacak. (Ankara/09.05)   2- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile bağlı kurumların 2024 yılı bütçesi görüşülecek. (TBMM/10.30)   EKONOMİ FİNANS 1- Türkiye İstatistik Kurumu, eylül ayı iş gücü istatistikleri ile sanayi üretim ve inşaat maliyet endekslerini açıklayacak. (Ankara/10.00) DÜNYA DİPLOMASİ 1- İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne saldırıları ve insani krize ilişkin gelişmeler takip ediliyor. (Kudüs/Gazze/Kahire)   SPOR 1- Trendyol Süper Lig'in 12. haftası, Trabzonspor-TÜMOSAN Konyaspor ve MKE Ankaragücü-Bitexen Antalyaspor maçlarıyla başlayacak. (Trabzon/Ankara/20.00)   2- Trendyol 1. Lig'in 12. haftasının ilk maçında Adanaspor ile Gençlerbirliği karşılaşacak. (Adana/20.00)   3- Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 7. haftasının ilk maçı, Onvo Büyükçekmece Basketbol ile Pınar Karşıyaka arasında yapılacak. (İstanbul/19.00)   4- Vodafone Sultanlar Ligi'nin 7. haftası, PTT-Sarıyer Belediyespor maçıyla başlayacak. (Ankara/14.00)   5- Hentbol Erkekler Süper Lig'in 8. haftasına Sakarya Büyükşehir Belediyespor-İzmir Büyükşehir Belediyespor maçıyla devam edilecek. (Sakarya/16.00)    

Türkiye'nin ve dünyanın gündeminden başlıklar Haber

Türkiye'nin ve dünyanın gündeminden başlıklar

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Liderler Zirvesi'ne ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in zirveye katılan heyetler onuruna vereceği resmi yemeğe iştirak edecek. (Taşkent)   2- TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Filistin Ulusal Konseyi Başkanı Ruhi Fettuh ile görüşecek. (TBMM/11.00)   YASAMA YÜRÜTME SİYASET 1- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, parti genel merkezinde 2024 Mahalli İdareler seçimleri aday adaylığı sürecine ilişkin basın toplantısı düzenleyecek. (Ankara/10.30)   2- TBMM'den - Genel Kurulda, bazı uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin kanun teklifleri ele alınacak. - Plan ve Bütçe Komisyonunda, Sağlık Bakanlığı ile bağlı kurumların 2024 yılı bütçesi görüşülecek. - Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonunda, Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi üzerinde görüşmeler başlayacak. (TBMM/14.00//10.00/11.00)   EKONOMİ FİNANS 1- Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Valiliği ziyaret edecek, Kafkas Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Töreni'ne, Et Entegre Tesisi açılışına ve sektör paydaşlarıyla istişare toplantısına katılacak, AK Parti İl Başkanlığına ziyarette bulunacak. (Kars/10.00-16.30)   2- Türkiye İstatistik Kurumu, eylül ayına ilişkin dış ticaret endekslerini açıklayacak. (Ankara/10.00) DÜNYA DİPLOMASİ 1- İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne saldırıları ve insani krize ilişkin gelişmeler takip ediliyor. (Kudüs/Gazze/Kahire)   SPOR 1- Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Azerbaycan'da düzenlenecek Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Gençlik ve Spordan Sorumlu Bakanlar 7. Çalışma Grubu Toplantısı'na katılacak. (İsmayıllı/10.00)   2- Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu'ndaki 4. maçında Norveç'in Bodo/Glimt takımını konuk edecek. (İstanbul/20.45)   3- Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu'ndaki 4. maçında Bulgaristan'ın Ludogorets takımıyla deplasmanda karşılaşacak. (Razgrad/23.00)   4- A Milli Kadın Basketbol Takımı, FIBA 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri F Grubu'ndaki ilk maçında Slovakya'yı konuk edecek. (Kocaeli/18.30)   5- THY Avrupa Ligi'nin 7. haftasında Anadolu Efes, Litvanya'nın Zalgiris Kaunas takımını ağırlayacak, Fenerbahçe Beko ise Sırbistan'ın Partizan takımına konuk olacak. (İstanbul/20.30/Belgrad/22.30)   6- Voleybol Kadınlar CEV Challege Kupası 16'lı final ilk maçında Galatasaray Daikin, Finlandiya'nın Hameenlinna ekibiyle deplasmanda karşılaşacak. (Hameenlinna/19.30) 7- Hentbol Erkekler Süper Lig'in 8. haftasına Spor Toto-Rize Belediyespor maçıyla devam edilecek. (Ankara/15.00) 

Türkiye ve dünyada gündem başlıkları Haber

Türkiye ve dünyada gündem başlıkları

1- Cumhuriyet Halk Partisi 38. Olağan Kurultayı'nda Genel Başkan seçilen Özgür Özel, parti genel merkezinde düzenlenen törenle görevi Kemal Kılıçdaroğlu'ndan devralacak. (Ankara/17.00)  YASAMA YÜRÜTME SİYASET 1- Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Gölbaşı Hakimevi'nde düzenlenecek İnsan Hakları Kurumları Değerlendirme Toplantısı'na katılacak. (Ankara/09.30)   2- Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, UNESCO 42. Genel Konferansı'na iştirak edecek. (Paris)   3- TBMM'den - İYİ Parti ve Saadet Partisinin TBMM grup toplantıları gerçekleştirilecek. - Genel Kurul gündemindeki konuları görüşmek üzere toplanacak. - Plan ve Bütçe Komisyonunda, İçişleri Bakanlığı ile bağlı kurumların 2024 yılı bütçeleri ele alınacak. (TBMM/10.30/09.15/14.00/10.00)   EKONOMİ FİNANS 1- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 12. Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi'ne katılacak. (İstanbul/09.00)   2- Türkiye İstatistik Kurumu, finansal yatırım araçlarının ekim ayı reel getiri oranlarını açıklayacak. (Ankara/10.00) DÜNYA DİPLOMASİ 1- İsrail'in, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne saldırıları ve insani krize ilişkin gelişmeler takip ediliyor. (Kudüs/Gazze/Kahire)   SPOR 1- Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nun 4. haftasında Bayern Münih'e konuk olacak. (Münih/23.00)   2- Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında tatil edilen Yılport Samsunspor-İstanbulspor karşılaşmasına kaldığı yerden devam edilecek. (Samsun/20.00)   3- Basketbol BKT Avrupa Kupası'nın 6. haftasında, Türk Telekom, İspanya'nın Dreamland Gran Canaria, Beşiktaş Emlakjet ise Almanya'nın Veolia Towers takımını konuk edecek. (Ankara/İstanbul/20.00)   4- FIBA Erkekler Avrupa Kupası'nda; Manisa Büyükşehir Belediyespor, Danimarka'nın Bakken Bears ekibini ağırlayacak, Bahçeşehir Koleji, Çekya'nın ERA Nymburg ekibine konuk olacak. (Manisa/19.00/Prag/20.30)   5- Voleybol CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nin ilk haftasında, B Grubu'nda Eczacıbaşı Dynavit, Macaristan'ın Vasas Obuda, A Grubu'nda ise VakıfBank, Fransa'nın Volley Mulhouse Alsace ekibini ağırlayacak. (İstanbul/19.00/19.30)   6- Voleybol Kadınlar CEV Challege Kupası 16'lı final ilk maçında Nilüfer Belediyespor, Hırvatistan'ın Marina Kastela ekibine konuk olacak. (Kastela/20.00)   7- Voleybol AXA Sigorta Efeler Ligi'nin 3. haftasında ertelenen, Halkbank-Arkas Spor müsabakası oynanacak. (Ankara/17.00)   8- Beşiktaş'ta yardımcı antrenör Hari Vukas ve bir oyuncu, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Norveç ekibi Bodo/Glimt ile yapılacak maç öncesi basın toplantısı düzenleyecek. Siyah-beyazlılar, son idmanını yapacak. (İstanbul/16.30/17.00)   9- Bodo/Glimt Teknik Direktörü Kjetil Knutsen ve bir oyuncusu, Tüpraş Stadı'nda basın toplantısı düzenleyecek. Norveç ekibi son idmanını burada gerçekleştirecek. (İstanbul/12.40/13.00)   10- Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ve bir oyuncusu, UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu'nda Ludogorets ile yapılacak karşılaşma öncesi Ludogorets Arena'da basın toplantısı düzenleyecek. Sarı-lacivertliler, son çalışmasını burada yapacak. (Razgrad/19.30/20.00)   11- Ludogorets Teknik Direktörü Georgi Dermendzhiev ve bir oyuncusu, Fenerbahçe maçına ilişkin Ludogorets Arena'da basın toplantısı gerçekleştirecek. (Razgrad/14.30)  

Türkiye ve dünyada gündem Haber

Türkiye ve dünyada gündem

1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısına başkanlık edecek. (Ankara/14.00)   2- TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Sivil Toplum Buluşması'na katılacak, Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğünü ziyaret edecek, Ordu Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yıl Açılış Töreni'ne iştirak edecek, Büyükşehir Belediyesini ziyaret edecek, toplu açılış töreninde yer alacak. (Ordu/10.30/12.30/13.00/13.45/15.30/16.00)   3- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Valiliği, Büyükşehir Belediyesini, Dünya Kayısı Ticaret Merkezini, AK Parti İl Başkanlığını ve TOKİ kalıcı konut inşaat alanını ziyaret edecek, İkizce'de Beton Santralleri ve Asfalt Plantleri Açılış Töreni'ne katılacak, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda iş dünyası ile bir araya gelecek. (Malatya/09.15-16.00)   4- CHP Genel Başkanı seçilen Özgür Özel, partisinin il başkanlığını ziyaret edecek. (Manisa/12.30)   YASAMA YÜRÜTME SİYASET 1- Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bilkent Otel'de "Çocuk Teslimi ve Çocukla Kişisel İlişki Kurulması İşlemleri Değerlendirme Çalıştayı"na katılacak. (Ankara/10.00)   2- TBMM'den - MHP ve HEDEP'in Meclis grup toplantıları düzenlenecek. - Genel Kurulda, kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeler içeren "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"nin görüşmelerine devam edilecek. - Plan ve Bütçe Komisyonunda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile bağlı kurumların 2024 yılı bütçeleri ele alınacak. (TBMM/10.45/12.45/15.00/11.00)   EKONOMİ FİNANS 1- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi'ne iştirak edecek. (İstanbul/10.45)   2- Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Kuveyt'te resmi temaslarda bulunacak. (Kuveyt)   3- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, onarım çalışmaları tamamlanan Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı geçişinde incelemelerde bulunacak ve basın açıklaması yapacak. (Bolu/10.00)   4- Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2 ve 10 yıl vadeli devlet tahvillerinin yeniden ihracını gerçekleştirecek. (Ankara) DÜNYA DİPLOMASİ 1- Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Belarus Dışişleri Bakanı Sergey Aleynik ile ortak basın toplantısı düzenleyecek. (Ankara/11.45)   2- İsrail'in, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne saldırıları ve insani krize ilişkin gelişmeler takip ediliyor. (Kudüs/Gazze/Kahire)   GÜNCEL 1- Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'ndeki "100 Yıllık Emanet Kızılay Esir Mektupları Sergisi" ile Ankara Sanat Galerisi Müzayedecilik Evi'ndeki "Kıbrıs Gerçekleri Sergisi"ne katılacak. (Ankara/11.00/19.30) (  SPOR 1- Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Ünal Üstel'i ziyaret edecek, KKTC Spor Şurası açılışına katılacak, Çetinkaya Taksim Sahası'nda inceleme yapacak, bilim merkezi açılışına iştirak edecek, Gelişim Merkezi'nde milli sporcularla bir araya gelecek. (KKTC/09.00-16.30)   2- Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, basın toplantısı düzenleyecek. (İstanbul/12.30)   3- Ziraat Türkiye Kupası'nda 4. eleme turunun kura çekimi, TFF'nin Riva'da bulunan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirilecek. (İstanbul/14.00)   4- Voleybol CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde grup maçları başlayacak. C Grubu ilk maçında Fenerbahçe Opet, Slovenya'nın Calcit ekibini konuk edecek. (İstanbul/18.00)   5- Galatasaray Futbol Takımı, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nun 4. haftasında Bayern Münih'e konuk olacağı maç öncesi son antrenmanını Florya Metin Oktay Tesisleri'nde ilk 15 dakikası basına açık şekilde yapacak. (İstanbul/12.00)   6- Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ve bir oyuncusu, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda oynanacak Bayern Münih maçı öncesi Münih Arena'da basın toplantısı düzenleyecek. (Münih/20.00)   7- Basketbol Şampiyonlar Ligi'nin 3. haftasında, Darüşşafaka Lassa, Fransa'nın Cholet Basket ekibini konuk edecek. (İstanbul/20.00)  

Türkiye'de ve dünyada gündemde neler var Haber

Türkiye'de ve dünyada gündemde neler var

1- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin MYK toplantısına başkanlık edecek. (Ankara/14.00)   YASAMA YÜRÜTME SİYASET 1- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye Yüzyılı'nda İş Kazalarına Önleyici Yaklaşımlar Semineri'ne katılacak. (Ankara/10.00)   EKONOMİ FİNANS 1- Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Dünya Gıda Günü programına iştirak edecek. (Ankara/09.30)   2- Türkiye İstatistik Kurumu, eylül ayına ilişkin konut satış istatistikleri ve tarım ürünleri üretici fiyat endeksi ile ağustos ayına ilişkin ücretli çalışan istatistiklerini açıklayacak. (Ankara/10.00) 3- Hazine ve Maliye Bakanlığı, tahvil ihalesi gerçekleştirecek. (Ankara) DÜNYA DİPLOMASİ 1- Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları'nın "Aksa Tufanı" saldırısının ardından İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne başlattığı saldırı ve bölgedeki gelişmeler izleniyor. (Kudüs/Gazze)   SPOR 1- Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, milli sporcularla kahvaltıya ve ASKF tarafından düzenlenen yılın başarılı sporcuları ödül törenine katılacak, Valilik, Büyükşehir Belediyesi, AK Parti ve MHP il başkanlıklarını ziyaret edecek. - Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi, Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezi ve Hüyük Tarım Gençlik Kampı açılışları ile Selçuklu Sporcu Seçme ve Yetiştirme Merkezi temel atma törenine iştirak edecek Bakan Bak, veledromda incelemelerde bulunacak. (Konya/09.30-19.00)  2- ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 6. haftası, Emlak Konut-Melikgazi Kayseri Basketbol maçıyla tamamlanacak. (İstanbul/18.00) (Fotoğraflı) 3- Hentbol Erkekler Süper Lig'in 7. haftasına İzmir Büyükşehir Belediyespor-Nilüfer Belediyespor maçıyla devam edilecek. (İzmir/20.00)   4- TFF 3. Lig'in 6. haftası, 4. Grup'taki Çatalcaspor-23 Elazığ FK maçıyla tamamlanacak. (İstanbul/15.30)

Türkiye'de ve dünyada gündemde neler var? Haber

Türkiye'de ve dünyada gündemde neler var?

Ankara 1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısına, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Türkiye Gençlik Vakfı Teşkilat Buluşması'na katılacak. (Ankara/14.00/18.00)   2- TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında toplanacak Meclis Genel Kurulunda, İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin genel görüşme yapılacak. (TBMM/14.00)   YASAMA YÜRÜTME SİYASET 1- Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katılacak. (Ankara/10.00)   2- İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'daki medya temsilcileriyle bir araya gelerek terör, uyuşturucu, siber, KOM, asayiş, AFAD ve göçmen kaçakçılığı konularında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verecek, son 120 günlük verileri açıklayacak. (İstanbul/11.00)   3- Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Valilik ve Belediye ile AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, il eğitim değerlendirme toplantısı ve Hacı Hacer Mıstaçoğlu Kızılay Anaokulu açılış törenine katılacak. (Kırıkkale/09.30-14.00)   4- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek. (TBMM/15.00)   EKONOMİ FİNANS 1- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, NGN It Vision 2024 programına katılacak. (İstanbul/20.00)   2- Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye-Afrika IV. Ekonomi ve İş Forumu'na iştirak edecek. (İstanbul/12.30)   3- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak. (Ankara/14.30) DÜNYA DİPLOMASİ 1- NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nın ikinci ve son gün oturumları düzenlenecek. Toplantıda Türkiye'yi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler temsil edecek. (Brüksel)   2- Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugaylarının "Aksa Tufanı" saldırısının ardından İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne başlattığı saldırı ve bölgedeki gelişmeler izleniyor. (Kudüs/Gazze)   3- Afganistan'ın Herat vilayetinde 7 Ekim'de meydana gelen şiddetli depremlerin ardından bölgedeki gelişmeler takip ediliyor. (Kabil/Herat)   KÜLTÜR SANAT 1- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Swiss Otel'de düzenlenecek Eurovelo&Bisiklet Turizmi Konferansı'na, Selçuk ilçesinde Efes Antik Kenti tanıtım toplantısı ve Efes Dijital Müze açılışına katılacak. (İzmir/10.00/12.00)   SPOR 1- A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu'ndaki 7. maçında Hırvatistan'a konuk olacak. (Osijek/21.45)   2- 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun (Tour of Türkiye) 5. etap yarışı Marmaris-Bodrum arasında gerçekleştirilecek. (Muğla)   3- THY Avrupa Ligi'nin 2. haftasında Anadolu Efes, Real Madrid'i konuk edecek. (İstanbul/20.30)   4- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası 2023-2024 sezonu ilk haftasında J Grubu'nda Bursa Uludağ Basketbol, Macaristan'ın NKA Universitas Pecs takımını ağırlayacak; L Grubu'ndaki Emlak Konut, İsviçre'nin BCF Elfic takımına konuk olacak. (Bursa/Fribourg/20.30)   5- Voleybol CEV Kadınlar Challenge Kupası 32'li tur rövanş maçında Nilüfer Belediyespor, Yunanistan'ın ASP Thetis ekibiyle karşılaşacak. (Bursa/18.00)   6- Erkekler AXA Sigorta Kupa Voley gruplarında ilk maçlar İzmir ve Ankara'da oynanacak. A Grubu'nda Bigadiç Belediyespor-Develi Belediyespor, B Grubu'nda Hatay Büyükşehir Belediyespor-Bursa Büyükşehir Belediyespor, C Grubu'nda Cizre Belediyespor-Akkuş Belediyespor ve TÜRŞAD-Brand Group Alanya Belediyespor müsabakaları yapılacak. (İzmir/16.30/19.00/Ankara/16.00/18.30)   7- Ziraat Türkiye Kupası'nda 2. eleme turu, 4 müsabakayla tamamlanacak.  

Türkiye ve dünyada bugün gündem Haber

Türkiye ve dünyada bugün gündem

1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'na katılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOBB Şura Salonu'nda 26. Geleneksel Tüketici Ödülleri Zirvesi'ne ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Türkiye Varlık Fonu AŞ'nin toplantısına iştirak edecek. (TBMM/12.00/Ankara/14.00/18.00)   YASAMA YÜRÜTME SİYASET 1- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, TUSAŞ Serdar Demir Çocuk Evleri Sitesi temel atma ve Babatorun Köyü Konutları anahtar teslim törenlerine katılacak. - Özhaseki, şehit Piyade Uzman Çavuş Mustafa Çakmak'ın cenaze namazına iştirak edecek. (Hatay/14.30/16.00/12.26)   2- TBMM'den - İYİ Parti ve Saadet Partisinin TBMM grup toplantıları gerçekleştirilecek. - Genel Kurulda, Türk Silahlı Kuvvetlerinin BM'nin Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki harekat ve misyonlarına katılımı ile Lübnan'daki Geçici Barış Gücü'ne verdiği desteğin sürelerinin uzatılmasına yönelik Cumhurbaşkanlığı tezkereleri görüşülecek. (TBMM/10.30/09.15/14.00)   EKONOMİ FİNANS 1- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Rus Enerji Haftası programına katılacak. (Moskova)   2- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, SAHA İstanbul-EDGE Savunma Sanayi Buluşması'na iştirak edecek. (Ankara/10.00)   3- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, ağustos ayına ilişkin ödemeler dengesi istatistiklerini açıklayacak. (Ankara/10.00) 4- Türkiye İstatistik Kurumu, ağustos ayına ilişkin inşaat maliyet, ciro ve perakende satış endekslerinin verilerini duyuracak. (Ankara/10.00) DÜNYA DİPLOMASİ 1- Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov'un davetiyle Türkmenistan'da temaslarda bulunacak. (Aşkabat)   2- NATO Savunma Bakanları Toplantısı düzenlenecek. Toplantıda Türkiye'yi, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler temsil edecek. (Brüksel)   3- Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları'nın "Aksa Tufanı" saldırısının ardından İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne başlattığı saldırı ve bölgedeki gelişmeler izleniyor. (Kudüs/Gazze)   4- Afganistan'ın Herat vilayetinde 7 Ekim'de meydana gelen şiddetli depremlerin ardından bölgedeki gelişmeler takip ediliyor. (Kabil/Herat)   KÜLTÜR SANAT 1- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türk Tarih Kurumu'nda düzenlenecek Arkeoloji Çalıştayı'na katılacak. - Bakan Ersoy, Kastamonu 100. Yıl İl Halk Kütüphanesinin açılışını yapacak ve Mahmutbey Camisi'ni ziyaret edecek. (Ankara/10.00/Kastamonu/13.30/14.30)   SPOR 1- 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun (Tour of Türkiye) 4. etap yarışı Fethiye-Marmaris arasında gerçekleştirilecek. (Muğla)  2- Voleybolda Kadınlar AXA Sigorta Şampiyonlar Kupası maçı, geride kalan sezonun lig etabı birincisi Fenerbahçe Opet ile kupa şampiyonu VakıfBank arasında Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu'nda oynanacak. (İstanbul/19.00)   3- Ziraat Türkiye Kupası'nda 2. eleme turuna 17 müsabakayla devam edilecek. 4- A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella ve bir milli oyuncu, EURO 2024 Elemeleri'ndeki Hırvatistan müsabakası öncesi Opus Arena'da basın toplantısı düzenleyecek. Ay-yıldızlı ekip, statta kısa bir yürüyüş yapacak. (Osijek/19.00/18.45)   5- Basketbol BKT Avrupa Kupası'nın ikinci haftasında Türk Telekom, Karadağ'ın Buducnost VOLI ekibini konuk edecek. (Ankara/20.00)   6- FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nin 2. haftasında Fenerbahçe Alagöz Holding, Fransa'nın LDLC Asvel Feminin, ÇBK Mersin ise yine Fransa'nın Basket Landes takımını ağırlayacak. (İstanbul/Mersin/19.00)   7- Basketbolda FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nın 2023-2024 sezonu başlayacak. Melikgazi Kayseri Basketbol, Yunan ekip Olympiakos'u; Beşiktaş, Slovakya'nın Slavia Banska Bystrica; Galatasaray Çağdaş Faktoring ise Romanya temsilcisi CSM Constanta'yı ağırlayacak; Antalya Büyükşehir Belediyespor Toroslar Basketbol, Fransa'nın Tango Bourges Basket ekibine konuk olacak. (Kayseri/18.30/İstanbul/19.00/20.00/Bourges/21.00)   8- A Milli Kadın Hentbol Takımı, EHF EURO 2024 6. Eleme Grubu'nda deplasmanda Karadağ ile karşı karşıya gelecek. (Podgorica/19.00)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.