TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Polisten

ABD Konsolosluğu'nda görevli polis memuru Kadir Ateş, bankadan iki ayrı tüketici kredisi çekti. Çektiği para ile ev alan 3 çocuk babası Ateş, borçlarını ödeyemedi ve 4 ay geciktirdi. Bunun üzerine banka da Ateş'in maaşına haciz koydu. Maaşını alamayan Ateş, küplere bindi ve "Kötü şeyler olacak." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2013 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2013 23:00
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Polisten

@font-face { font-family: "Times New Roman"; }@font-face { font-family: "MS 明朝"; }p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0in 0in 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: "Times New Roman"; }p.MsoPlainText, li.MsoPlainText, div.MsoPlainText { margin: 0in 0in 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: Courier; }table.MsoNormalTable { font-size: 10pt; font-family: "Times New Roman"; }div.Section1 { page: Section1; }ADANA (İHA) - Adana'da 4 aydır ödeyemediği tüketici kredisi ve kredi kartı borcu sebebiyle bankanın hukuksuz olarak tüm maaşına el koyduğunu öne süren ABD Konsolosluğu'nda görevli 3 çocuk babası polis memuru, kendini yakmakla tehdit etti. 

  Adana Emniyet Müdürlüğü Hassas Şube Müdürlüğü'nde kadrosunda bulunan ve Adana ABD Konsolosluğu'nda görev yapan 18 yıllık polis memuru Kadir Ateş'in başı bankayla dertte. Ateş, 1 yıl önce 10 bin ve 5 bin liralık iki ayrı tüketici kredisi çekti. Aynı zamanda bir de ev aldı. Ateş, hem evin taksitini hem de çektiği kredi borcunun taksitini öderken zorlandı. Bu nedenle aynı bankadan aldığı kredi kartlarına da borçlandı. Evli ve 3 çocuğu bulunan Ateş, bir süre sonra hem tüketici kredisi borcunu hem de kredi kartının borcunu ödeyemez hale geldi. 4 ay arka arkaya borucunu ödeyemedi. Ateş, Mayıs ayında da bankaya maaşını çekmeye gitti. Ancak ATM'ye kartını yerleştirip baktığında bakiyesini sıfır olarak gördü. Ne yapacağını şaşıran Ateş, bankaya girip sorduğunda borçlarından dolayı maaşına el konulduğunu öğrendi. Kararı duyunca şok olan Ateş, kendisinin 3 çocukla maaş almadan hiçbir şey yapamayacağını belirterek, "Her yere başvurdum ama bir sonuç alamadım. Bankanın haciz kararı olmadan benim maaşıma el koyması hukuksuz bir davranış. Üstelik haciz kararı olsa bile benim maaşımın tamamına el koyamaz ancak dörtte birini alabilir. Ancak banka eşkıya gibi maaşıma el koydu. Ben maaşsız ne yaparım" dedi.

  Ateş, borçlar yüzünden eşiyle boşanma aşamasına geldiklerini anlatarak, "Benim maaşımı banka borçlarım bitene kadar vermeyecekmiş. Emniyetin bu bankayla anlaşmasının bitmesine 13 ay kaldı. 13 ay boyunca ben maaş alamazsam nasıl geçinirim. Ben kötü şeyler yapmak istemiyorum ama böyle giderse kötü şeyler olacak. Ben eşime ve çocuklarıma bir şey yapmak istemiyorum. Ama bu olaylardan sonra psikolojim çok bozuldu. Konsolosluğun önünde kendimi yakmayı düşünüyorum. Eğer benim sorunum çözülmezse en sonunda bunu yapacağım" diye konuştu.

  Banka görevlileri ise polis memurunun kredi ve kredi kartı borcunu düzenli ödemediği için maaşına el konulduğunu, borçlarının taksitlerinin alındığını bu nedenle maaş alamadığını söyledi.

  Tüketici Birliği Genel Başkan Yardımcısı Hatice Saadet Kalyoncu ise bankanın haciz kararı olmadan polis memurunun maaşını dokunamayacağını, haciz kararı olsa bile maaşının ancak dörtte birine el koyabileceğini kaydetti. Kalyoncu, bankanın yaptığı uygulamanın usulsüz olduğunu, tüketicinin mahkemeye başvurarak hakkını arayabileceğini kaydetti.

 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.