TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Düşen uçağın bayramdaki gösterisine soruşturma

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, dün uçağının düşmesi sonucu hayatını kaybeden Murat Öztürk'ün 19 Mayıs Bayramı etkinlikleri kapsamında yaptığı gösterinin programda bulunmadığını ve izinsiz olduğunu belirterek soruşturma başlattıklarını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2013 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2013 23:00
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Düşen uçağın bayramdaki gösterisine soruşturma
ADANA (İHA) - Coş, 2. Uluslararası Hava Oyunları Festivali'nin yapıldığı Kelaynak Uçuş Pisti'nin de ruhsatı olmadığını bu nedenle kendilerinin festivale izin vermelerinin söz konusu olmadığını belirtti.
  2. Uluslararası Hava Oyunları Festivali’nde 60 yaşındaki dünyaca ünlü akrobasi pilotu Murat Öztürk'ün gösteri yaparken yere çakılıp hayatını kaybetmesinin ardından festivalin izinsiz pistin ruhsatsız olduğu ortaya çıktı.
  Konuyla ilgili Adana Valisi Coş, yaptığı açıklamada, pistin ruhsatsız olduğunu, festival içinde izin alınmadığını belirterek, "Öncelikli pistin ruhsatı yok, ruhsatsız olarak yapılmış, daha sonrası ruhsatlandırılması için Ulaştırma Bakanlığı'na başvurulmuş ve bu pist belediye imkanları kullanılarak yapıldığına dair yerel basında çıkan haberler doğrultusunda araştırıldı. İçişleri Bakanlığı'nda soruşturma konusu haline getirildi. Müfettiş arkadaşımız geldi soruşturmasını yaptı gitti. Şuanda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığ'ında burada hava alanı izni verilmesi için de ilgili kurumlardan görüş alması gerekiyor. Asker ve sivil makamlardan da görüş alınması gerekiyor. Bu görüşlerin tamamı uygun olursa, havaalanı ruhsatı Ulaştırma Daire Başkanlığı kendi değerlendirmelerini yaptıktan sonra verilebilir belki. Ama şuanda halen pist ruhsatsız konumda. Bakanlıkça bilinen tanınan onaylanan hava trafiği için kullanılan sertifikalandırılan pistler arasında değil" diye konuştu.
  Vali Coş, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında da uçağın tören alanının üzerinde gösteri yapmasının da programda olmadığına dikkat çekerek şöyle devam etti:
  "Program çok önceden kitapçık haline getirilmiştir. Tören alanında yapılacak kutlamaların ayrıntıları açıklamalı bir halde kitapçıkta var. Burada herhangi bir hava aracının gösteri yapmasına dair herhangi bir husus yok. Dünkü tören alanının üzerinde uçak uçurma konusu programda olmaması nedeniyle kimin müsadesiyle kimin göz yummasıyla yapıldığının da araştırılması için talimat verdim. O konuda inceleme yapılacak sorunluları hakkında işlem yapılacak. Kaza olmadan önce törende uçağın kimin uçurduğunu yetkililere sordum. Ancak kimse bilmediğini söyledi, ben soruşturma başlattım. Bu gösteri için tören alanının uygun olmadığını, kaza olması durumunda sıkıntı olabileceğini söyledim. Daha sonra pilot arkadaş kaza yapıp hayatını kaybetti. İşimizi garantiye alıp öyle yapmamız gerekiyor. Aman kimseye bir şey olmaz diye hareket etmememiz gerekiyor".
  Festival için de valilikten alınan bir izin olmadığını vurgulayan Coş, "Bizden alınmış bir izin bildiğim kadarıyla yok. Bizim logomuz festivalde izinsiz olarak kullanılmış. O konu da da uyarılmıştır. Çünkü pistin izinsiz olduğunu, havaalanının kaçak olduğunu bildiğimiz için bir çelişki ortaya çıkacağından logomuzun çıkartılmasına istedik. Ama Havacılık Spor Federasyonundan bir izin alınmış. Bu tabii tek başına orada festival yapılabilmesine yeterli değil. Ulaştırma Bakanlığı'ndan ve Sivil Havacılık Genel Müdürülüğü'nden de o pistin bu işlerde kullanılması için izin alınması gerekiyordu. Bu iznin alınmadığını biliyorum. Sonuç olarak tabi burada değerli bir pilotumuzu kaybettik bu acı bir durum. Ama işlerimizi kurallara uygun bir şekilde yaparsak, önce hukuki işlerimizi tamamlayıp daha sonra işlerimizi yaparsak, hukuk devleti ilkelerini uygun hareket etmiş oluruz" dedi.
 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.