TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Reyhanlı'nın arkasında ne var?

Saadet Partisi Adana İl Başkanı Mustafa Gözütok ve parti yöneticileri, SP İl Başkanlığı binasında bir toplantı düzenleyerek, Reyhanlı'da yaşanan saldırı olayını değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2013 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2013 23:00
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Reyhanlı'nın arkasında ne var?
@font-face { font-family: "Times New Roman"; }p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0in 0in 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: "Times New Roman"; }table.MsoNormalTable { font-size: 10pt; font-family: "Times New Roman"; }div.Section1 { page: Section1; }Süreyya URİ

ADANA- Reyhanlı’nın basit bir olay olmadığını, Türkiye’nin milli meselesi olduğunu, bir an önce değerlendirilerek tedbir alınmasını istedi. Gözütok, Reyhanlı ile ilgili yayın yasağını ise eleştirdi.

Reyhanlı’daki saldırıda ölenlere rahmet ve yakınlarına başsağlığı dileyerek konuşmasına başlayan Gözütok,  bu tür olayların birlik ve beraberliği güçlendirdiğini ancak arkasındaki olayların da incelenmesi gerektiğini savundu.

NATO Üyesi ve ABD’nin ittifakı olan Türkiye’nin uzun yıllar öncesinden bu yana yaşadığı ihtilaller ve muhtıra dönemlerini hatırlatan Gözütok,  bu olayların arkasında olanların bugün neden konuşulmadığını, bugün yaşanan olaylarla İsrail ve BOP eşbaşkanlığının bağlantısı olup olmadığını sordu.

Faili meçhullerde eskiden istihbarattan söz edildiği halde şimdi bahsedilemez olduğunu dile getiren Gözütok, hükümetin ihtilallerin arkasını araştırmasını, 28 Şubat’la ilgili dış güçlerin gücünü ortaya koymasını istedi, “Aksi halde sıkıntı arkamızdadır” dedi.

Reyhanlı’da yaşanan olayın gelecekte de Türkiye’nin başını ağrıtmaması için iyi değerlendirilmesi gerektiğine işaret eden Gözütok, “İstihbarat zaafı mıdır? Bilgi zaafı mıdır? İstihbarat olaylarıyla bir ve birlikte düşünülmelidir. Eğer istihbarat zaafiyeti varsa gözden geçirilmeli. Tedbir alınacaksa bunlar da gözden geçirilmelidir” dedi.

Gözütok, Reyhanlı konusunun  Türkiye’nin islam ülkeleriyle arasını açan siyasetin sahibi olan ABD’de masaya yatırılmasını ise eleştirdi.

MÜSLÜMAN SOYKIRIMI

Dünyadaki dengelerin  İslam aleyhine geliştiğini savunan Gözütok,  İslam Birliği’nin kurulmasının mutlak zorunluluk olduğunu söyledi.

İnternetten aldığı ABD Başkan Yardımcısı’nın ifadelerini okuyan Gözütok. Türkiye’nin başına gelenlerden, ABD ile olan ittifakını sorumlu tuttu ve dış siyasetin yeniden gözden geçirilmesini istedi.  Hükümete seslenen Gözütok; Reyhanlı, Malatya ve diğer olayların BOP ile ilişkisini sordu.

ABD ve İsrail’i kastederek; müslümanların onlarla, onların da müslümanlarla anlaşamayacağına vurgu yapan Gözütük, “Onlarla anlaşmamız için ya biz onların dinine geçeceğiz, ya da onlar bizim dinimize girecek. İktidarın bunları göremediğini düşünmüyorum. Geçmişte böyle düşünüyordunuz. Şimdi onlarla birliktesiniz. O zaman mı yanlış düşünüyordunuz, şimdi mi yanlış düşünüyorsunuz?” diye sordu.

 Hükümeti;  İslam tarihini önüne koyarak değerlendirme yapmaya davet eden Gözütok,  11 Eylül saldırılarından sonra ABD Başkan ve Dış İşleri Bakanı’nın bir açıklama yaptığını ve olayı Haçlı savaşı” olarak tanımladığını hatırlattı. Gözütok, günümüzde de ortadoğuda yaşanan olayların bütünüyle değerlendirildiğinde ‘müslüman soykırımı'olarak tanımlanabileceğini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.