TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP'den AVM itirazı

CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer, 5 Ocak Stadının yerine Alış Veriş Merkezi yapılması kararına itiraz etti

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2013 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2013 23:00
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
CHP'den AVM itirazı
p { margin-bottom: 0.08in; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); widows: 2; orphans: 2; }p.western { font-family: "Times New Roman",serif; font-size: 12pt; }p.cjk { font-family: "Times New Roman",serif; font-size: 12pt; }p.ctl { font-family: "Times New Roman",serif; font-size: 12pt; }CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer tarafından Büyükşehir belediye Başkanlığına verilen itiraz dilekçesi ile AVM için yapılan Nazım İmar planına itiraz edildi.


Başkan Sümer 4 Ana Başlıkta belirttiği itiraz dilekçesinde itiraz gerekçelerini şöyle açıkladı:

1-Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca. Adana Büyükşehir Belediyesine ve Seyhan Belediyesine gönderilen yazı ve ekinde Adana Seyhan ilçesi Reşatbey mahallesinde bulunan stadyum ve ekindeki sahaların bulunduğu alanda 1/5.000 ölçekli Nazım İmar planı ve 1/1.000 ölçekli uygulama imar planı tadilatları yapmıştır. Bu planların kent yararına görmemiz mümkün değildir.

Ağırlaşan kent sorunlarının çözümünde yerel yönetimlere makul ölçülerde yeni yetkiler verecek, yurttaşların yerel yönetimin kararları üzerinde daha fazla söz sahibi olmasını sağlayacak, yerel yönetimleri, yerel iktidar odakları olarak değil, yerel demokrasi odakları olmasını sağlayacak bir anlayışla hareket eden Cumhuriyet Halk Partisi, bu yerel yönetim vizyonunu odağında insan merkezli bir kentsel ve toplumsal kalkınma anlayışına sahiptir. Bu anlayışta olan partimiz, halkımıza karşı duyduğu sorumluluk gereği; hem 1/5.000 ölçekli Nazım İmar planına hem de 1/1.000 ölçekli uygulama İmar planına itiraz etme zorunluluğu duymuştur.

2- Adana stadyumu ve çevresinde ki spor kompleksi Adana’nın en eski mahallerinden olan Reşatbey Mahallesinin ortasında yer almaktadır.

Kentin en nezih mahallerinden olan bu mahalle, yıllarca yanlış anlayışlara sahip yerel yönetimlerce planlarıyla oynanarak; yapılaşmanın arttığı, insan yoğunluluğun arttığı, park sorunlarının yaşandığı, ulaşım sorunlarıyla birlikte nefes alınamaz hale gelmiş bir yerdir.

Bu bölgenin yukarıda açıkladığımız anlayışla yeniden yaşanılır bir kent parçası haline getirilmesi gerekirken itiraz konu planlar bunu tam tersini öngörmektedir.

3-Bir süre önce Adana’ya yeni stadyum yapılacağı haberleri kentin tüm dinamiklerince takdirle karşılanmıştır. Eski stadyum alanının kamu yararına kullanılacağı söylenmişti.

Ancak, itirazlarımıza konu imar planı tadilatlarıyla gerçek amaç ortaya çıkmıştır. Balcalı civarında yeni yapılacak stada karşılık itiraza konu plan tadilatları ile; stadyum ve yanındaki sahalar ile kapalı spor salonunun yeri yoğunluğu arttırılarak KONUT + TİCARİ ALAN şekline dönüştürülmüştür. Buraya yükseklik sınırı olmayan konut blokları ve Alış veriş Merkezi (AVM) yapılmasının yolu açılmıştır.

4-Bu plan tadilatları önce belediye meclislerinden talep edilmiş ve talebin şehircilik ilkleri ve planlama esaslarına uygun olmadığı görülerek yerel meclislerce reddilmiştir. Merkezi idarenin yerel meclis iradelerine saygı duyması gerektiği halde, aynı istekler merkezi idarece çizilerek yerel yönetimlere askıya gönderilmesi iktidarın yerel yönetimlere bakışını ortaya koymaktadır. Bu yaklaşım partimizin ret ettiği bir yaklaşımdır. Kentin ve kentlinin yararına olmadığı gibi demokratik de değildir.

İSTEM SONUCU: Yukarıda açıklandığı üzere; kent merkezindeki tek kamusal alanın, şehircilik ilkeleri ve planlama esaslarına aykırı olarak, yerel yönetimleri hiçe sayarak merkezi idareden, kent yararına değil sırf rant yaratmak için yapıldığı inancı ile hem1/5.000 ölçekli Nazım imar planına, hem de 1/1.000 ölçekli uygulama imar planına itirazımızın kabulünü talep ederim.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.