TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şerif Güler “Mısır’da insan haklarının hiçe sayılmasını kabul etmedik, etmeyeceğiz"

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2019 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2019 15:28
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Şerif Güler “Mısır’da insan haklarının hiçe sayılmasını kabul etmedik, etmeyeceğiz"

Hande MUŞTU/ Rukiye UYANIK

ADANA(İLKHABER)- Mısır’ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Mürsi’nin vefatı nedeniyle Ak Parti Adana İl Başkanlığını tarafından basın açıklaması düzenlendi.

5 Ocak Meydanında gerçekleştirilen açıklamada konuşmayı AK Parti Adana İl Başkanı Şerif Güler yaptı. Mürsi’nin adalet için büyük bir mücadele verdiğini dile getiren  Güler  “Mısır’ın siyasi tarihinde ilk kez demokratik seçimlerle Cumhurbaşkanı seçilen Muhammed Mürsî, özgürlük ve adalet hasretiyle Hakk’a yürümüştür” dedi.

Muhammed Mürsi, Mısır’da 1981 ile 2011 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı yapan Hüsnü Mübarek’i, halk devrimiyle istifaya zorlayan ve 2012 yılında ülke tarihinde demokratik yollarla göreve gelen ilk Cumhurbaşkanı olmuştu. 2013 yılının Temmuz ayında askeri darbeyle görevden uzaklaştırılan Mursi dün, kamuoyunda “Hamas adına casusluk” olarak bilinen davada hakim karşısına çıktığında, mahkeme salonunda önce fenalaştı, sonrasında hayatını kaybetti.

Güler, Mürsi’nin inandığı dava uğruna ömrünü adadığını belirterek “Mısır halkı için verdiği insanlık mücadelesinde zalim bir cunta zihniyetiyle devrilmiştir. 2013 Temmuz’unda kanlı bir darbe ile iktidarı ele alan Abdülfettah es-Sisi, kan ve gözyaşı üzerine kurduğu iktidarını yine kanla beslemiştir. Uluslararası hukuku ve insan haklarını yok sayarak Mısır halkını baskı altına alan zalim Sisi, masum insanları acımasızca katletmiştir. 21. yüzyılın Firavunu Sisi, darbeyle elde ettiği iktidarı süresince yüzlerce kişiyi idam etmiştir. Başta Amerika olmak üzere bazı Batı ülkeleri, maddi ve ideolojik çıkarları uğruna Mısır’da, darbe rejiminin insanlık dışı uygulamalarına karşı sessiz kalarak; işkenceleri, haksız yargılamaları ve vahşi idamları görmezden gelmiştir” ifadelerini kullandı.

İnsan haklarının görmezden gelinmesine tepkili olduklarını vurgulayan Güler “2357 gündür Mısır zindanlarındaki direniş destanını sürdüren Muhammed Mürsî, zalimlerin mahkemesinde şehadete yürümüştür. “Sakın, Allah’ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma!” diye buyuran bir dinin mensupları olarak bu süreçte bizleri en derinden yaralayan İslam dünyasının suskunluğu olmuştur. Barbar Sisi’ye karşı dur diyen tek dünya lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. İnancımızın gereği ve liderimizin dik duruşuyla Mısır’da insan haklarının hiçe sayılmasını kabul etmedik, etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.
 

Basın açıklamasının ardından AK Parti il ve ilçe teşkilatları hayatını kaybeden Muhammed Mursi için dua etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.