TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Beslenme dostu okullara sertifika verildi

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2019 09:16
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2019 09:16
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Beslenme dostu okullara sertifika verildi

Adnan AVUKA

 MARDİN (İLKHABER) - Mardin İl Sağlık Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen törenle  beslenme dostu okullara sertifika verildi.

Törene; Mardin İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz, Sağlık Müdürlüğü  Başkanları , Başkan Yardımcıları, Uzmanlar ve Şube Müdürleri ile İl Milli Eğitim Müdürü ve Müdürlük temsilcileri ile Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul Sertifikası almaya hak kazanan okul yöneticileri katılım sağlamışlardır. 

Törende konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz;  ”Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı'nın "Okullarda Obezite ile Mücadelede Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Düzenli Fiziksel Aktivite Alışkanlığının Kazandırılması" başlığı kapsamında, “Beslenme Dostu Okul Projesi” ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedeflenmektedir” dedi.

Ülke genelinde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi, özel okul ve kurumların sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında teşvik edilmesi ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul ortamı ve öğrenci sağlığının geliştirilmesinin amaçlandığı program çerçevesinde Mardin’de  2018 yılında 61 okul beslenme dostu okul sertifikası almıştı.  2019 yılında Beslenme Dostu Okul Projesine yeni başvuran 229 okula ve 2018 yılından sertifika alan 61 okula, Mardin İl Sağlık Müdürlüğü personelleri ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü personellerinden oluşan denetim ekipleri tarafından denetimler gerçekleştirildi.  2019 yılında yeni başvuran 229 okuldan, 206 okul beslenme dostu okul sertifikası almaya hak kazandı.  Kontrol denetimleri sonucu 2018 yılından sertifika alan 51 okul yeni öğretim yılında proje koşullarını yerine getirdiği için sertifika süreleri ise uzatıldı  2018-2019 eğitim-öğretim yılındaMardin’de toplam 257 okul sertifika aldı.   Ayrıca denetimler süresince proje kapsamında mardin il Sağlık Müdürlüğü tarafından  okullara eğitim ve materyal desteğinde de bulunuldu.
BEYAZ BAYRAK İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ
Ayrıca Millî Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı  arasında 2006 yılından itibaren uygulanmakta olan “Beyaz Bayrak İşbirliği protokolü” 08.06.2015 tarihinden itibaren 4 yıl süreyle geçerli olmak üzere yeniden imzalanarak yürürlüğe konuldu.

​"Proje kapsamında 2016-2017 yılı Eğitim Öğretim yılında başvuru yapan 40 okulun, yerinde incelenme ve değerlendirilmesi bakanlığın göndermiş olduğu protokol ekinde; bulunan denetim formu doğrultusunda okul içi, çevresi, bahçesi, sınıfları, laboratuvarlar, idari birimler, öğretmen odası, sosyal tesisiler (spor salonu, kütüphane, bilgisayar odası, tiyatro salonu vb.) revir, kantin, tuvaletler, içme ve kullanma suyu, ısıtma, havalandırma, aydınlatma ve genel temizlik şartları göz önüne alınarak yapılmış, 10 okul Beyaz Bayrak, Sertifika ve plaket almaya halk kazandı.
Bu okullarla birlikte Mardin’de 2017-2018 yılı Eğitim Öğretim yılında 1098 okul denetlenmiş olup, 478 okul Beyaz Bayrak almaya hak kazanmış, toplamda 511 okul  beyaz bayrak almış oldu.
2018-2019 Eğitim Öğretim yılında da Başvuran 220 okuldan 133 tanesi Beyaz Bayrak almayı hak kazandı.  Böylelikle, Mardin’de toplam Beyaz Bayraklı Okul Sayısı 644’e yükseldi.
Yapılaın açıklamada, uygulanan projeyle eğitim kurumlarının temiz ve sağlıklı bir çevreye kavuşturulmasının  sağlandığı,  okullar arasında temizlik, hijyen, okul kantini vb. konularda olumlu yönde bir rekabet ortamı oluşturulduğu bildirildi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.