TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YKS’ye gireceklere belediye otobüsleri ve metro ücretsiz

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2019 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2019 13:29
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
YKS’ye gireceklere belediye  otobüsleri ve metro ücretsiz

Serhat ŞANLI

ADANA (İLKHABER) – Adana’da 15-16 Haziran'da Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek öğrenciler ile velileri için belediye otobüsü ve metro saat 7.30 -15.00 arası ücretsiz olacak.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Haziran ayı 5’inci oturumu Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar başkanlığında gerçekleştirildi.

Oturumda gündem dışı söz alan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, meclis programının canlı yayınlandığı sosyal medya organlarında yapılan yorumlara dikkat çekerek, “Haziran ayı oturumları ile birlikte ilk defa meclisimiz canlı yayınlanmaya başlandı. Kamuoyunun bilgi alması bakımından iyi bir gelişmedir. Yayının altına binlerce yorum yapıldı. Ancak küfürlere varan argo konuşmalar iyi değildi, Büyükşehir Belediyesi’nin saygınlığına sıkıntı getiren bir durum yaşandı. Buradaki çalışmaları birilerinin siyaset malzemesi gibi görmek, herhangi bir başkanı yermek ya da övmek anlamında bir merci olmamalı. Bizim kamuoyunu bilgilendirme saygınlığımızın aynısının bu yorumların engellenmek suretiyle, kamuoyunu bilgi alamsının devamını sağlanması açısından önemlidir. Yorumlar hiç hoş değildi” dedi.

Hakaret içeren hiçbir ifadeyi doğru bulmadığını belirten Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Eleştiri bir haktır. Ama hakaret bir hak değildir. Küfür asla hak değildir. Bizi seven hiçbir kimse bize saldırdıkları gibi karşı tarafa asla ve asla saldırmasınlar. Dilimiz bozmayalım” dedi.

Karalar, meclis üyelerinin oturumda kendi bölgelerindeki yol sorunları hakkındaki isteklerinin de çözüleceğini söyledi.

Başkan Zeydan Karalar, yollardaki acil asfalt ihtiyacının hızla karşılandığını ve karşılanmaya devam edileceğini dile getirdi. Ayrıca ulaşım master planı yapılması ve imarla ilgili komisyon oluşturulması konuları gündeme getirildi.

Karalar, “250 kilometre astarlı yol yapacağız. Satih kaplama kısa ömürlü olduğundan daha pahalı bir yöntemi getirdik. Kozan, İmamoğlu, Feke içerisinde yer alıyor. Onun dışında bu yıl içerisinde 400 kilometre asfalt yapacağız. İlçelerdeki belediyeler ile görüşüp ihtiyaçları belirlenerek, onlarla birlikte işleri çözeceğiz” dedi.

Ayrıca ilgili kurum ve kuruluşlarla birlikte hareket ederek çalışacaklarını belirten karalar, “Böylece, Adana’nın çıkarlarını ön plana alarak, inşaat sektörünün rahatlatılması için uygun ortam sağlanacak. Yol ve köprü projeleri, ulaşım master planına göre şekillenecek, bilimsel veriler göz önüne alınarak, Adana’nın bugününü ve geleceğini planlayacağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından gündem maddeleri kabul edilerek komisyona gönderildi. Gündem dışı AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti gruplarının ortak teklifiyle 15-16 Haziran’da YKS’ye girecek öğrenciler için ücretsiz toplu taşıma ve ek sefer konulması görüşüldü. Teklif, meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.

Mecliste alınan karara göre 15-16 Haziran’da YKS’ye girecek öğrenciler ile aileleri, saat 7.30- 15.00 arasında belediye otobüsü ve metro hatlarından ücretsiz faydalanacak. Yoğunluk nedeniyle ek seferler de konulacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın açıklamasına göre, hizmetten ücretsiz faydalanmak için çocuklarıyla otobüse binen velilerin beyanları esas olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.