TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çocukların karne heyecanı

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2019 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2019 12:29
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Çocukların karne heyecanı

Serhat Şanlı

ADANA (İLKHABER) – Türkiye genelinde 2018-2019 eğitim öğretim yılında açık öğretim öğrencileri dahil, örgün eğitimde resmi ve özel okullarda yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 900 bin dolayında öğretmen eğitim döneminin sona ermesiyle tatile girdi. Karne dağıtımında öğrencilere seslenen Vali Demirtaş, “Tatilde dinlenin ancak sulama kanallarına kesinlikle girmeyin” dedi.

Milyonlarca öğrenci 17 Eylül Pazartesi günü başlayan 2018-2019 eğitim ve öğretim yılının sona ermesiyle birlikte karnelerini aldı. Türkiye genelinde okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarında eğitim gören yaklaşık 18 milyon öğrenci, karne alarak üç aylık yaz tatiline girdi.

Öğrenciler, eğitim öğretim yılının yorgunluğunu atacakları yaklaşık 3 ay sürecek yaz tatiline başlayacak olmanın heyecanını yaşıyor.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun ile birlikte karne dağıtımına katılarak çocukların heyecanına ortak oldu. Seyhan İlçesi TOKİ Şehit Fikret Yükseler İlkokulu’nda öğrencilerle sohbet edip karne dağıtırken yaz aylarını verimli geçirmeleri önerisinde bulunan Vali Demirtaş, ‘’Çocuklar, sizleri kutluyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum. Karneleriniz çok iyi ve sizleri başarınızdan dolayı kutluyorum. Tabi ki sadece karnelerin iyi olması yetmez. Ülkemize iyi bir vatandaş olacağız. Beslenmemize dikkat edeceğiz. Anne ve babamızı üzmeyeceğiz. İnşallah sizlerde başarılarınızı devam ettireceksiniz. Vali olacaksınız, kaymakam olacaksınız. Hepinize iyi tatiller diliyorum” dedi.

Karnelerini alan çocuklara yaz aylarının sıcak geçmesinden dolayı her yıl çok sayıda vatandaşın sulama kanallarında serinlemeye çalışırken hayatlarını kaybettiğini belirten Vali Demirtaş, “Tatili iyi değerlendirin ancak sulama kanallarına kesinlikle girmeyin” diyerek öğrencilere sulama kanallarında yüzmemeleri uyarısında bulundu.

Ardından Vali Demirtaş, sınıflarda çocuklar ile toplu fotoğraf çekimine de katıldı.

Adana’da bu yıl 1299 okulda 18 bin 417 derslikte eğitim gören 482 bin öğrenciye karne dağıtıldı. Ayrıca 2019-2020 eğitim öğretim yılı yeni uygulama ile bir hafta öne çekildi ve okullar 9 Eylül 2019'da açılacak.

Yeni uygulama kapsamında 18-22 Kasım 2019'da ilk ara tatil yapılacak. Yarıyıl tatili de 20-31 Ocak 2020 tarihlerinde yapılacak. İkinci yarıyıl eğitim öğretim dönemi ise 3 Şubat 2020'de başlayacak ve 6-10 Nisan 2020'de ikinci ara tatil verilecek. 13 Nisan'da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı ise 19 Haziran'da tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline girilecek.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.