TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kavak’tan, ‘destek paketinden yararlanın’ çağrısı yaptı

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2019 12:24
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2019 12:24
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kavak’tan, ‘destek paketinden yararlanın’ çağrısı yaptı

ADANA (İLKHABER) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Adana Başkanı Burhan Kavak, 25 milyar TL’lik destek paketinden Adanalı KOBİ ve işletmelerin etkin olarak yararlanması önerisinde bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın KOBİ ve işletmelere yönelik açıkladığı destek paketi iş dünyasında memnuniyetle karşılandı. MÜSİAD Adana Başkanı Burhan Kavak, “Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın garantisinde ve birçok bankanın katılımıyla KOBİ’lerimize sunulacak olan 25 milyar TL’lik desteğin, Türkiye ekonomisi için can suyu niteliğinde olacağını düşünüyoruz” dedi.

EKONOMİYİ KOBİLER BÜYÜTMEYE DEVAM EDECEK

Türkiye ekonomisinin ağırlıklı olarak yatırımların yüzde 55’ini, istihdamın yüzde 73’ünü, ihracatın ise yüzde 55’ini gerçekleştiren KOBİ’lerle büyüdüğünü belirten Kavak, “KOBİ’lerimizin üretkenliği ve dinamizmlerinin tam kapasite olarak çalışabilmesi, bu ölçekteki işletmelerimizin finansmana erişim sorununun çözüme kavuşturulmasıyla sağlanabilecektir. KOBİ’lerimizin finansman yükünün azaltılmasıyla; 2019 yılının ilk çeyreğinde yıllık bazda yüzde 13 oranında azalan yeni yatırımların yeniden ivme kazanacağına ve Şubat ayı itibariyle yüzde 14,7 seviyesine ulaşan işsizlik oranının çok daha makul düzeylere çekileceğine inanıyoruz. MÜSİAD olarak üyelerimizin çok önemli bir kısmını oluşturan, sürekli üreten, katma değer sağlayan ve mevcut sermaye sistemi içindeki risklere aldırmadan inatla yoluna devam eden KOBİ’lerimize sağlanacak her türlü imkânın destekçisiyiz. Ben destek paketinden Adanalı KOBİ’lerinizin de etkin olarak yararlanmasını diliyorum” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.