TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

METAB’ın yeni başkanı Afşın Yılmaz oldu

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2019 12:56
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2019 12:56
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
METAB’ın yeni başkanı Afşın Yılmaz oldu

MERSİN (İHA) - Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Mersin ve Çevresi  Turizm Alanı Alt Yapı Hizmet Birliği’nin (METAB) yeni başkanı oldu.  

  Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşen METAB meclisi  üye seçiminde oy çokluğuyla birlik başkanlığına seçilen Yılmaz, Mersin için el birliğiyle  çalışacaklarını söyledi.

  Birlik Başkanı seçilmesinin ardından teşekkür konuşması yapan Yılmaz, alınan  kararların ve oluşturulan yönetimin Mersin’e ve kent turizmine hayırlı olmasını diledi.

  “Mersin için el birliğiyle çalışacağız”

  Kendisine layık görülen bu sorumluluğun bilincinde olduğunu ve var gücüyle çalışarak  Mersin’i geleceğe taşıyacak projeler üreteceklerini kaydeden Yılmaz, “Bu önemli  göreve bizi layık gördüğünüz için teşekkürlerimi sunuyor, verilen her türlü desteği çok  önemsiyorum. METAB çok büyük beklentilerle kurulmuş ve önemli sorumlulukları olan  bir birlik. Biz de yeni dönemde bu sorumluluğun bilincinde var gücümüzle ve sizlerin de  desteğiyle çalışacağız, üreteceğiz. Ekonomik açıdan önem taşıyan 40’a yakın sektör  ve hizmeti doğrudan etkileyen turizmin, Mersin için taşıdığı önemi dikkate alarak, ilan  edilmiş turizm bölgelerinin plan çalışmalarını süratle tamamlarken, aynı anda bunların  tanıtımı için de üst düzey bir çalışma sergileyeceğiz. Mevcut turizm bölgelerinin yanı  sıra, turizm bölgesi olabilecek, turizmin farklı destinasyonlarını taşıyan yerlerle ilgili de  çalışmaları ivedilikle sürdüreceğiz” dedi.

  “Turizm, önem verdiğimiz konuların başında geliyor”

  Mersin’in tanıtımında ve kalkınmasında turizmin geliştirilmesinin önemine değinen  Başkan Yılmaz, “Turizm Altyapı Hizmet Birliği olarak Mersin için yapacağımız işler  oldukça fazla. Birliğimiz yetki ve sorumlulukları çerçevesinde turizm adına ciddi katkılar  sağlamaya devam edecek. Bölgemizin tanıtımında ve turizm alt yapı çalışmalarında  yatırım ve hizmet üreten birliğimiz, bu çalışmalarını yeni yapılanmasına uygun aralıksız

  devam ettirecek. Turizm en önem verdiğimiz konuların başında geliyor. Kentimiz deniz,  doğa ve yayla turizmine cevap verebilecek önemli bir kent olmasına rağmen, yeterli  tanıtımın yapılamamasından dolayı turizm yönünden zayıf kalıyor. Biz, Mersin ve  Çevresi Turizm Altyapı Birliği’nin yeni döneminde öncelikle, turizm merkezlerinin devam  eden planlama çalışmalarının hızlandırılarak ilgili bakanlıklarla koordineli ve işbirliği  içerisinde tamamlanması ve onaylanması için sürekli girişimlerde bulunacağız” diye  konuştu.

  24 Ocak 2009 tarihinde Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulan METAB, turizm merkezleri  ve kültür turizm koruma ve gelişim bölgelerinin bütüncül bir anlayışla korunması,  geliştirilmesi, tanıtımı, kültür ve turizme ilişkin sosyal ve teknik altyapının  gerçekleştirilmesi ve işletilmesi amacı taşıyor.

                                        

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.