TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana Demirspor iddialı geliyor

Büyük umutlarla başladığı 2018-2019 sezonunu 58 puan ile 6. sırada tamamlayan Adana Demirspor, beşinci kez katıldığı play-off'ta bu kez Hatayspor’a son dakikalarda yediği gol ile kaybederek 25 yıllık Süper Lig özlemini önümüzdeki sezona bıraktı.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2019 14:41
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2019 14:41
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Adana Demirspor iddialı geliyor

Serhat ŞANLI

ADANA (İLKHABER) – Büyük umutlarla başladığı 2018-2019 sezonunu 58 puan ile 6. sırada tamamlayan Adana Demirspor, beşinci kez katıldığı play-off'ta bu kez Hatayspor’a son dakikalarda yediği gol ile kaybederek 25 yıllık Süper Lig özlemini önümüzdeki sezona bıraktı.

2018-2019 sezonun sona ermesiyle şimdi tüm dikkatler yeni, sezona çevrildi. Yeni sezon için iddialı olduklarını belirten Adana Demirspor Kulüp Başkanı Murat Sancak, muhteşem bir taraftara sahip olduklarının belirterek, “Bu büyük taraftara da ‘Süper Lig’ yakışır. Bu sezon olmadı, kısmet değilmiş. Ancak gelecek sezon ‘Süper Lig’e çıkacağız” yorumunu yaptı..

‘YILDIZ’ YETİŞTİRECEĞİZ

Geçtiğimiz yıl kulübün başkanlık görevini devralırken, sadece sportif başarıya odaklanmak olmadığını, asıl hedeflerinin günü kurtarmak değil, soğukkanlı, planlı ve kararlı adımlarla ‘geleceğin Adana Demirspor’unu oluşturmaktır diyen Kulüp Başkanı Murat Sancak, özellikle altyapıya yatırım yapıp, kendi yıldızlarını yine kendileri yetiştirmek istediklerini söylüyor.

Kulübün başında ilk sezonda kulübü play-off’a çıkaran Sancak, yeni sezonda da çok ciddi hedefler ortaya koydukları belirtti.

ADANA DEMİRSPOR’UN CİDDİ HEDEFLERİ OLACAK

Adana Demirspor’un ciddi hedefleri olduğuna dikkat çeken Murat Sancak, “Başkanlık görevini devraldığım günden bu yana sadece sportif başarıya odaklanmadım. Özellikle altyapıya büyük önem veriyoruz. Yeni tesis ve yapılanmalara gidiyoruz. Beni tanıyan bilir ve benden kolay kolay kimse oyuncu da alamaz. Şartlar ne getirir, ne götürür ona bakacağız. Adana Demirspor’un bir hedefi olacak. Hem de ciddi hedefleri olacak” dedi.

“GÜZEL ŞEYLER OLACAĞINA İNANIYORUM”

Geçtiğimiz günlerde Türkiye futbol Federasyon Başkanlığına seçilen Nihat Özdemir hakkında da konuşan Sancak, “Nihat Bey, çok değerli bir ağabey ve de dostumuz. Uzun yıllar futbolun içinde yer alan önemli bir isim. Başkanlığında birçok şeyin değişeceğine inanıyorum. İşi kolay değil. Bu sezon büyük kulüplerimizin de şikayet ettiği, hakem hatalarıyla dolu bir ligi geride bıraktık. Bu anlamda biraz zorlanacak. Bazı yerleri oturtmak biraz zaman alacak. Ancak güzel şeyler olacağına inanıyorum” dedi.

Pote bu sezon kayıp

Adana Demirspor’’un efsanevi oyuncusu Mickael Pote, bu sezon bekleneni veremedi. Türkiye’ye geldiği ilk iki sezonda ardı ardına ‘gol kralı’ olan 35 yaşındaki futbolcu, bu kez 16 golde kalarak Altaylı Marco Fılıpe Lopes Palkao’un ardından ikinci sırada kaldı.

İKİ SEZON ÜST ÜSTE KRALLIK TACI’NI TAKTI

Adana Demirspor’da ilk kez 2015-2016 sezonunda forma giyen Benin asıllı Fransız futbolcu, o sezon ligde 33 maça çıktı. Sahada kaldığı toplam 2 bin 888 dakikada ortalama her 144 dakikada bir gol atan deneyimli oyuncu, Play-off’ta da rakip filelere 3 gol attı. Toplamda 23 gole ulaşan Pote, Türkiye’de ilk kez ‘gol kralı’ tacını taktı.

Mavinin lacivertli forma ile oynadığı ikinci yılı yani 2016-2017 sezonunda da gollerine devam eden deneyimli oyuncu, ligde 24 maçta 2 bin 278 dakika görev aldı. Oynadığı karşılaşmalarda tam 24 kez gol sevinci yaşayan Pote, performansıyla her 95 dakikada bir gol sevinci yaşadı.

Adana Demirspor formasıyla TFF 1. Lig'de iki sezonu gol kralı olarak tamamlayan Mickael Pote, 2016-2017 sezonun bitimiyle birlikte Kıbrıs Rum Kesimi ekiplerinden APOEL ile sözleşme imzaladı.

Murat Sancak’ın yapılan genel kurul ile kulübün başına geçmesiyle Pote'nin tekrar evine dönmesi için görüşmeler yaptı. 2015-2016 ve 2016-2017 sezonlarında Adana Demirspor formasıyla 1. Lig'de gol kralı olan Pote, bir yıllık aranın ardından tekrar mavi-lacivertlilerin kadrosuna katıldı.

BU KEZ TACINI KAPTIRDI

Bir sezon ayrılığın ardından yeniden Adana’ya dönüp, mavi-lacivertli formasını giyen Beninli tecrübeli oyuncu, geride kalan 2018-2019 sezonunda ise aynı performansı sergileyemedi. Ligde oynadığı 33 karşılaşmada rakip fileleri sadece 16 kez havalandıran Pote, toplamda 2 bin 739 dakika sahada kaldı.

Adana Demirspor’un bu sezon yakaladığı çıkış ile 5. kez Play-off’a kaldı. Play-off mücadelesinde de oynadığı iki maçta 97 dakika görev alan Pote, bu karşılaşmalarda gol atamadı.

Spor Toto 1. Ligi 2018-2019 sezonunda Altaylı Marco Fılıpe Lopes Palkao kaydettiği 29 gol ile krallık tacını almaya hak kazanırken, Pote ise 16 gol ile sezonu ikinci sırada tamamladı.

Spor Toto 1. Ligi 2018-2019 sezonunda en çok gol kaydeden ilk 5 sıralama şöyle oldu;

Marco Fılıpe Lopes Paıxao Altay 29 gol, Mıchel Frank Pote Adana Demirspor 16 gol, Mehmet Akyüz Abalı Denizlispor 15 gol, Oltan Karakullukçu Afjet Afyonspor 14 gol, Recep Niyaz Abalı Denizlispor 12 gol.

TATİL DEVAM EDİYOR

Bu arada Adana Demirspor’da tatil devam ediyor. Haziran ayı sonu ya da Temmuz başı gibi yeniden bir araya gelmesi beklenen mavi-lacivertlilerin, Teknik Direktör Ümit Özat tarafından oluşturulacak program kapsamında yeni sezonun ilk hazırlık kampı için yeniden bir araya gelecek.

İLK TARNSFER YAPILDI

25 yıllık Süper Lig özlemini bu sezon da kıl payı kaçıran mavi-lacivertliler, gelecek sezonun kadrosunu oluşturmaya başladı. Yeni sezonun ilk transferi olarak orta saha oyuncusu Nermin Hodzic’i ile 3 yıllık sözleşme imzalandı. Bosna Hersekli Hodzic, son olarak Slovenya takımlarından Domzale’de forma giymişti.

ÖZAT İLE DEVAM

Son dönemlerde medyada Adana Demirspor’un Teknik Direktör Ümit Özat ile yollarını ayırdı şeklinde çıkan haberlere kulüpten açıklık getirildi.

Adana Demirspor Kulübü’nden yapılan yazılı açıklama şöyle; “Son günlerde bazı basın yayın kuruluşlarında ve sosyal medya hesaplarında Teknik Direktörümüz Ümit Özat ile yollarımızın ayrılacağı yönünde birtakım iddialar, haberler yer almaktadır. Hatırlanacağı üzere Teknik Direktörümüz Ümit Özat ile lig maçlarımız devam ederken aynı zamanda Play-Off maçları oynanmadan önce, hocamız ile yeni sözleşme imzalandığını ve 2019-2020 sezonunda takımımızın başında olacağını spor kamuoyuna duyurmuştuk.

Bu tip hayal ürünü haberlere itibar edilmemesini kamuoyundan ve camiamızdan hassasiyetle rica eder ve teknik direktör Ümit Özat ile takımımızın yeni sezonda beraber olacağını duyururuz”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.