TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gençlerin ‘Pedofili’ tepkisi

Cumhuriyet Halk Partili gençler, Zümrüt Apartmanı isimli kitap rezaletiyle ilgili basın açıklaması yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2019 16:53
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2019 16:53
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Gençlerin ‘Pedofili’ tepkisi

Bayram BULUT- Esra BİRİCİK

ADANA (İLKHABER) - Cumhuriyet Halk Partili gençler, Zümrüt Apartmanı isimli kitap rezaletiyle ilgili basın açıklaması yaptı.

CHP Adana İl Binası önünde bir araya gelen partinin lise örgütlenmesini oluşturan Halkçı Liselilerin yaptığı açıklamaya Halkçı Liseliler Genel Başkanı Aziz Cem Güner’de katıldı. Günel, bu toplumun aklıyla alay etmeye, mayasıyla oynamaya kimsenin hakkının olmadığını söyledi. Bu na izin vermeyeceklerini belirten Güner, “Geleceğini zorluklarla boğuşarak elde tutmaya çalışan. Özgür düşünceleriyle geleceğine yön veren. 1 asır geçse dahi ne hürriyetten nede Mustafa Kemal’den vazgeçmeyecek olan bizler. Cehaletin ve bağnazlığın esiri olan varlıkların, insanımıza karşı başlatmış olduğu savaşın tam ortasındayız. Halkçı Liseliler olarak, tavrımız açık, tepkimiz nettir. Bilimin karşısında hurafelere yer yoktur. Özgürlüğün karşısında zorbalığa yer yoktur. Bu toplumun aklıyla alay etmeye, mayasıyla oynamaya kimsenin hakkı yoktur. Haddi değildir, izin vermeyiz.” dedi.

“SIKLIKLA DUYULAN KONU”

Çocuk istismarı konusunun sıklıkla duyulan konular arasında yer aldığına dikkat çeken Güner, “Son yıllarda sıkça duyduğumuz bir konu olan çocuk istismarı bizleri fazlasıyla endişelendirmektedir. İstismarın gerek psikolojik gerekse fiziksel olarak yaşanması çocuklara aile kavramına toplumun ahlak ve değerlerine yönelik akıl almaz saldırılardır. Geleceğimiz olan çocuklarımıza sahip çıkmak en önemli görevimizdir. Artik gerekli adımların atılması gerekiyor. Göz ardı edilecek bir durum değildir. Suçluları gerekli cezaları almıyor ve buda bu tür suçların artmasına sebep oluyor. Bizler bu tür suçları göz ardı etmeyeceğiz. Bu tür suçlara karşı gerekli mücadeleyi vereceğiz. Gerekli adımların atılması konusunda olayların takipçisi olacağız.” diye konuştu.

“GEREKLİ CEZAYI ALMALILAR”

Pedofili üzerine kitap yazanlar serbest bırakılmak yerine gerekli cezayı alması gerektiğini savunan Güner, “Adana'dan Halkçı Liseliler olarak olay ile ilgili makamlara sesleniyoruz. Eğer ki bu güzel ülkemizde adalet var ise, bu tür suçların karşılığı, ağır olmalıdır. İnsanları teşvik edecek, cesaretlendirecek cezalar olmamalıdır. Pedofili suçundan gereken cezayı almayan kişiler tekrardan yargı karşısına çıkarılmalıdır. Pedofili üzerine kitap yazanlar serbest bırakılmak yerine gerekli cezayı almalıdır. Şunu söylemek istiyorum, serbest bırakılan kitap yazarı ve yayıncı kuruluşun ensesindeyiz, gerekli cezayı almaları için mücadelemizi vereceğiz. Ecrinler ölmesin, bebekler böyle adice şeylere maruz kalmasın diye olayın takipçisi olacağız” diye konuştu.

Güner sözlerini şöyle tamamladı;

“Son olarak Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önemli bir sözü ile bitirmek istiyorum. Çocuklar her türlü ihmal ve istismardan korunmalı onlar her koşulda yetişkinlerden daha özel ele alınmalıdır.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.