TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Acısı yürekleri yaktı

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen 30 yaşındaki Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Ercan Sanca’nın acı haberi, Adana’daki babaocağına bir kor gibi düştü. Acı haberi alan anne Makbule ve baba Muharrem Sanca, gözyaşı döküp ağıtlar yaktı. 10 kardeşten ortancası olan şehit Ercan Sanca, memleketi Adana’da toprağa verildi. Şehidin kız kardeşinin, “Son bir kez öpeceğim” diyerek, ağabeyinin ay-yıldızlı Türk bayrağına sarılıp öpmesi yürekleri dağladı

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2019 16:52
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2019 16:52
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Acısı yürekleri yaktı

Tevfik DİNÇKALMIŞ

ADANA (İLKHABER) - Hakkari’nin Çukurca ilçesinde PKK’lı teröristlerle girilen çatışmada 30 yaşında şehit düşen Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Ercan Sanca’nın acı haberi, Adana’daki babaocağına ulaştı. Gelen haberle yıkılan anne Makbule ve baba Muharrem Sanca, ,gözyaşı döküp ağıtlar yakarken, şehidin baba evi de ay-yıldızlı Türk bayraklarıyla donatıldı. 10 kardeşten ortancası olan şehit Ercan Sanca, Adana’da son yolculuğuna uğurlandı.

ÇATIŞMADA ŞEHİT DÜŞTÜ

Hakkari’nin Çukurca ilçesine bağlı Aslan Kapanı bölgesinde terör örgütü PKK’ya yönelik olarak düzenlenen operasyonda önceki gün çatışma çıktı. Söz konusu çatışmada ağır yaralanan Astsubay Kıdemli Çavuş Ercan Sanca şehit düştü. Sanca’nın acı haberi, Adana’nın merkez ilçesi Seyhan’a bağlı Dumlupınar Mahallesi’ndeki babaocağına bir kor gibi düştü; evden ağıt sesleri yükseldi.

10 KARDEŞTİLER
Askeri yetkililer, anne Makbule ve baba Muharrem Sanca’ya acı haberi verdi. Oğullarının şahadet haberini alan acılı anne ve baba, gözyaşı döküp ağıtlar yaktı. Ailesinin 10 çocuğundan ortancası olan şehit Ercan Sanca’nın baba evi, ay-yıldızlı Türk bayraklarıyla donatıldı. Şehidin, Hakkari’deki askeri törenin ardından havayoluyla memleketi Adana’ya gönderildi. Cenaze, havalimanında kent protokolü tarafından karşılandı.

ŞEHİT ASKERE SON GÖREV

Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Ercan Sanca’nın cenazesi, Hakkari’deki resmi törenin ardından Adana’ya getirildi. Baba evine götürülerek burada helallik alınan şehit için Sabancı Merkez Camisi’nde bir tören düzenlendi. Törene; Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam katıldı. Adana Valisi Mahmut Demirtaş, şehidin babası Muharrem Sanca’nın elini tören boyunca bırakmayıp, kendisine destek olmaya çalıştı.

ONU SON KEZ ÖPEYİM

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Jülide Sarıeroğlu da şehidin annesi Makbule Sanca’yı teselli etmeye çalıştı. Şehidin kardeşleri de gözyaşı döküp, teröre lanet yağdırdı. Şehidin kız kardeşinin, ağabeyinin ay-yıldızlı Türk bayrağına sarılı tabutu, top arabasına konulurken, “Ne olur son bir kez öpeyim” diyerek, tabutuna sarılıp öpmesi yürekleri dağladı. Şehidin cenazesi, Asri Mezarlık’taki Şehitlik’te toprağa verildi.

YALNIZ BIRAKMADILAR

Öte yandan, cenaze törenine katılanlar arasında; AK Parti Adana Milletvekili Şükrü Erdinç, CHP Adana milletvekilleri Burhanettin Bulut ve Ayhan Barut, 10. Tanker Hava Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral İsmail Günaydın, Adana Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Kocaispir, AK Parti Adana İl Başkanı Şerif Güler, MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı ve İYİ Parti Adana İl Başkanı Göktürk Boyvadaoğlu da yer aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.