TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yaman, sürücülere karne dağıttı

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2019 16:50
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2019 16:50
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Yaman, sürücülere karne dağıttı

Adnan AVUKA

MARDİN (İLKHABER) - Mardin Valisi Mustafa Yaman trafik güvenliği ile yollarda seyir halinde olan sürücülere karne dağıttı.

Her yıl trafik kazaları sonucunda birçok vatandaşın yaralandığını veya hayatını kaybettiğini ifade eden Vali Yaman, çok sayıda vatandaşın ise hayatına engelli olarak devam etmek zorunda kaldığını hatırlattı. Bir haftadan daha fazla olan bu mubarek Ramazan Bayramı tatili münasebetiyle yollarda olacak araç sürücülerini denetleyen Mardin Valisi Mustafa Yaman, trafik kurallarına uymaları konusunda hem sürücülere ve hem de çocuklara bilgilendirme karnesi dağıttı.

Ramazan bayramı öncesi ve sonrasında karayollarında taşıt trafiğinin yoğunlaşacağını kaydeden Vali Yaman , “Uzun mesafelere bağlı olarak seyahat süreleri de artıyor. Bu durumda dikkatsizlik, tedbirsizlik ve uykusuzluk ağır kayıplarla sonuçlanan kazaları beraberinde getiriyor. Vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde seyahat etmeleri, sürücülerin trafik kuralllarına uymaları ve ihlallerin en aza indirilmesini sağlamak amacıyla İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu öncülüğünde başlatılan kampanya ilimizde de hem Emniyet Müdürlüğümüz hem de Jandarma Komutanlığımız tarafından uygulanmayabaşladı ve bu arada çocuklar için trafik karneside dağıtımı yaptık. Trafik akışının daha düzenli ve güvenli sağlanması amacıyla sürücülerin trafik kurallarına ve uyarılara titizlikle riayet etmelerini diliyor, huzur ve mutluluk dolu bayramlar diliyorum” dedi.

DENİTİMLER EN ÜST SEVİYEDE OLACAK     

İçişleri Bakanlığı, Ramazan Bayramı tatili süresince, özellikle bayram öncesi ve sonrasını kapsayacak şekilde trafik tedbirleri aldı. Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından uygulanacak tedbirler ile ülke genelinde bayram öncesi ve sonrasını trafik akışının daha düzenli ve güvenli sağlanması amaçlanıyor.

Alınan trafik tedbirleri ile bu tedbirlerin etkisini yerinde görmek, sürücülerde trafik güvenliği konusunda ülke genelinde daha güçlü ve yoğun bir farkındalık oluşturmak amacıyla, özellikle trafiğin yoğun olacağı değerlendirilen  Haziran ayında , başta İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu olmak üzere Valiler, Kaymakamlar, sıralı-sorumlu tüm yetkili makamlar tarafından karayolu güzergahları üzerinde trafik duyarlılığı algısı oluşturmak amacıyla trafik denetim ve uygulamaları yerinde denetlenecek.

ÇOCUKLAR NOT VERECEK

Ayrıca, İçişleri Bakanlığınca 2019 yılı “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla “Yaya Öncelikli Trafik Yılı” olarak ilan edilmiş, ülke genelinde farkındalık oluşturmak amacıyla yıl boyu devam edecek kampanyaların yapılması planlanmıştı. Ramazan Bayramı tatili süresince yapılacak denetim ve uygulama faaliyetlerinde, “Bu Yolda Hep Birlikteyiz”, “Kırmızı Düdük” ve “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” kampanyalarına destek verilmesine devam edilecek.

Trafikte seyir halinde bulunan sürücülerin trafik kurallarına uymaları, trafik işaret ve işaretçilerine riayet etmeleri konusunda farkındalık yaratılması; çocuklarımıza ise trafik bilinci ve kültürünün yerleştirilmesi, bu konudaki eğitim ve öğretimlerine katkıda bulunmak amacıyla uygulamaya konulan “Bu Yolda Hep Birlikteyiz” projesinin devamı olan “Dikkat Sizden Notlar Bizden” projesi uygulamaya geçirildi. Söz konusu proje kapsamında basımı yapılan ve ilköğretim öğrencilerine dağıtılacak olan Sürücü Seyahat Karnesi ve “Dikkat Sizden Notlar Bizden” sloganlı karneleri dağıtımı yapıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.