TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çocuklar Sağlık Ocağında Oyun Alanı ile Korkularını Yeniyorlar

Çocuklar Sağlık Ocağında Oyun Alanı ile Korkularını Yeniyorlar

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2019 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2024 13:57
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Çocuklar Sağlık Ocağında Oyun Alanı ile Korkularını Yeniyorlar

ÖZEL HABER

Rukiye UYANIK

ADANA(İLKHABER)-Sarıçam İlçesi'nde Türkan Gizer Aile Sağlığı Merkezi'nde çocukların hastane korkularını yenmeleri için Dr. Metin Börekoğlu muayene odasını çocukların ilgisini çekecek şekilde düzenledi.

Aile Hekimi Dr. Metin Börekoğlu çocukların doktor ve hastane korkularını yenmeleri için sağlık merkezinde çocuklar için oyun alanı oluşturdu. Rahatsızlıkları nedeniyle sağlık merkezine gelen çocuklar ilk anlarda endişelenirken, oluşturulan oyun alanında oyun oynayarak, çikolata ve oyuncaklar verilerek rahatlatılarak muayene ediliyor.

Mahalle sakinleri de doktorlarının ilgisinden oldukça memnun, daha önceden Sarıçam’da yaşayan fakat sonradan Turgut Özal’a taşındıklarını söyleyen Serpil Atak “Taşınmamıza rağmen aile hekimimizi taşımadık, Metin Bey’in ilgili muayenesi kilometrelerce yol gelmek bizim için hiç sorun olmuyor” dedi.

AİLE HEKİMLİĞİNDE GERÇEKTEN BİR AİLE GİBİ OLDUK

Aile hekimi olmayı sevdiğinden bahseden Börekoğlu “Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldum. Hatay Belen’de 5 yıl, Ceyhan Kurtkulağı’nda 4 yıl görev yaptım. Daha sonra 112 Acil Sağlık Hizmetleri’nde görev aldım. Aile hekimliği sistemi açıldıktan sonra hemen bu sistemde görev almak istedim. 12 yıldır bu sağlık ocağında çalışıyorum. Ben aile hekimliğini seviyorum. Hastalarımın ne iş yaptıklarını, ailelerini, evlerinin içindeki sorunları ve bu sorunların sağlıklarını nasıl etkilediklerini biliyorum, aile hekimliğinde gerçekten bir aile gibi olunuyor” diye konuştu.

KORUYUCU HEKİMLİK ESAS

Hastalarına olabilecek en yüksek düzeyde fayda sağlamanın öneminden bahseden Börekoğlu sözlerine şöyle devam etti: ”Ben hastalarıma her zaman saygı duyarım, her zaman önlük giyerim, tek tek muayene eder onlara zaman ayırırım. Muayene etmezsen hastaya faydan olmaz, muayene edersen hastaya faydalı olursun. Gelen hastalara her zaman bilgilendirici broşürler veririm, eğer eğitim ve bilgilendirme olmazsa bu mesleğin anlamı olmaz. Mesleğimizde koruyuculuğun esas olduğunu düşünüyorum, şu an koruyuculuktan çok tedaviye dayalı bir sistem var. Bu sağlığa ayrılan bütçe açısından ileride daha büyük bir yük olabilir”

ÇOCUKLAR BALON VE ŞEKERLE DOKTOR KORKULARINI YENİYOR

Odasında oyuncaklar bulunmasının çocukları rahatlattığını ve doktor korkularını yendiklerini söyleyen Börekoğlu “Çocuklar doktorlardan korkuyor. Çocukların kafalarındaki beyaz önlüklü doktor olmamak beyaz renkli önlük giymiyorum, farklı farklı renk ve desenlerde önlük giyiyorum. Sonra yılların doktoru olunca çocukların doktordan ürktüğünü biliyoruz artık. Şimdi ben çocukların ciğerini dinlersem ve çocuk ağlarsa otomatik olarak ciğeri dinlemek ve teşhis koymak zorlaşır, teşhis yanlış olur. Çocuğa bir ağzını aç dediğinde açmaz, yanlış yeri görürüz. Çocuklar buraya geldiklerinde isteyerek geliyor, yeri geldiğinde annesine hastayım, karnım ağrıyor diye yalan söylüyor. Buraya gelip beni görüyor, biraz oyuncaklarla oynuyor ondan sonra şekerini, balonunu alıp gidiyor. Bu çocuğa rüşvet vermek değil, doktora alıştırmaktır” dedi.

İNSANLARIN YAŞAMLARINA ŞAHİT OLUYORUZ

Sağlık ocağında görev yaptığı 12 yıl boyunca hastalarının yaşamlarına tanık olduğunu belirten Dr. Börekoğlu “Aile hekimliği sisteminin en güzel tarafı insanların yaşamlarına tanık olmak. Çocukların büyümelerini, ailelerini her şeylerini biliyorsun. Ben geldiğimde 2-3 yaşında olan bebekler şimdi üniversiteye gidiyor, çocuk olanlar şimdi evlenmek için rapor almaya geliyorlar, Buna şahit olmak mutluluk verici” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.