TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mardinliler Kızılay’a kan vermek için sıraya girdi

Kızılay kan merkezin 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı’nda kurdukları gezici kan alma merkezi Mardinliler kan vermek için sıraya girdiler

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2019 14:48
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2019 14:48
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Mardinliler Kızılay’a kan  vermek için sıraya girdi

Adnan AVUKA

MARDİN (İLKHABER) – Kızılay kan merkezin 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı’nda kurdukları gezici kan alma merkezi Mardinliler kan vermek için sıraya girdiler.

Kan vermenin en büyük sevaplardan biri olduğunu belirten Mardin Artuklu Üniversitesi öğretim görevlisi Mesut Eriker, “Bu mübarek ramazan ayında kan vermek çok sevaptır. Bizim vereceğimiz kan belki bir kişi veya iki kişi hayatını kurtarmış oluyoruz. Üstelik kan vermek insan sağlığına büyük faydası vardır. Onun için herkes kan vermeye davet  ediyoruz” dedi.

Diyarbakır kan merkezinden Mardin’e gelen ekip 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı’nda kurdukları stand  iftardan sonra kan vermeye gelen vatandaşların akınına uğradı. Bir saat içinde 30 kişi kan vermek için sıraya girdi.

Kızılay yetkilileri, “Bu durumda kan verme rekortmenliği şu anda Mardin’de bulunuyor. Mübarek Ramazan ayında kan vermek için formları dolduran vatandaşlara teşekkür ediyoruz. Allah herkesten razı olsun. Kan verenlerin sevabı da büyüktür” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.