TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çamur yağdı

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2019 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2019 16:20
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Çamur yağdı

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Adana’da gece saatlerinde çamur yağdı ve araçların üzerleri çamurla kaplandı.

Adana’da haftalardır etkisini gösteren güneşli hava devam ederken,  dün akşam saatlerinde kısa süreliğine yağan yağmur havanın az da olsa serinlemesini sağladı. Ancak yağan yağmur sadece havayı serinletmedi. Havadaki toz ile birleşerek yere düşen yağmur, üzerine düştüğü her şeyi de çamur içinde bıraktı. Bundan en çok etkilenen ise araçlar oldu. Yağmurla birlikte araçlarının çamur içinde kalmasını izleyen araç sahipleri ise bir yandan araçlarının çamur olmasına üzülürken, aşırı sıcak seyreden havanın ısı derecesinin düşmesine ise sevindi.

 

CAMLAR SİLİNDİ

Sabah saatlerinde işe gitmek için araçlarının yanına gidenler şaşkına döndü. Yağan çamurla kaplanan motorlu araçların camları bezle temizlendi. Acelesi olan sürücüler araçları çamurlu haldeyken gidecekleri yere gitti. Bazı sürücüler ise araçlarını yıkatmak için petrol istasyonları ve araç yıkama dükkanlarına götürdü. Oto yıkamacılar gelen araçları tek tek yıkayarak araç sahiplerine teslim etti. Ve bu işten en fazla da yağmurun iş potansiyelini artırdığı araç yıkama işyeri bulunan esnaf karlı çıktı.

 

 

SU 2, KÖPÜK 2 TL

Oto yıkamacılarda yer bulamayanlar ve daha az ücretle araçlarını temizlemek isteyen kişiler ise akaryakıt istasyonlarının yolunu tuttu. İstasyonlarda bulunan yakama ünitelerine yönelen vatandaşlar 2 Lira su ve 2 Lira köpük ücretini makinelere atarak araçlarını kendileri yıkadı. Kimileri ise, otomatik yıkama makinelerinde araçlarını yıkattı. Bazı araç sahipleri ise araçlarını yıkatmadan binmeye devam ederken, hafta sonu olması nedeniyle tatil olan vatandaşlar ise, araçlarını oldukları yerde bıraktı.

 

SON YILLARDA ARTTI

Vatandaşlar son yıllarda bu tür çamur yağması olayının özellikle kent merkezinde artış gösterdiğini söyledi. Bu tozların inşalardan çıktığını savunan vatandaşlar, “Sürekli binalar yıkılıyor ve yenileri yapılıyor. Bu yıkımlar nedenle havaya kalkan tozlar yağmurla birlikte yere düşüyor. Haliyle çamur olarak yağıyor. Daha önce oluyordu bu tür olaylar ama bu kadar sıklıkla görülmüyordu. Son yıllarda arttı. Gerçekten bu yağan çamurun etsini otomobiller üzerine daha çok görüyoruz. Araçlar çamurdan görünmez hale geliyorlar” dedi.

 

ÇÖZÜM BULUNMALI

Vatandaşlar, yaşanan bu durumun tekrar etmemesi için bina yıkımı ve inşaat yapanlar için bir önlem alınmasını istedi.

 

YAPACAK BİR ŞEY YOK

Araç sahipleri, sabah kalktıklarında araçlarının üzerine çamur yağdığını gördüklerini söyledi. Adana’da son yıllarda bu doğa olayının sıkça gerçekleştiğini belirten Zeki Kalcaran isimli vatandaş, “Bir kaç yıldır maalesef çamur yağmasını görüyoruz. Araçların kirlenmesi ile oto yıkamacıların yolunu tutuyoruz. Yapacak bir şey yok. Arabamızı oto yıkmaya götürdüğümüzde sadece dışı yıkatmak olmuyor. İç dış yıkatıyoruz. Ücreti 25 Lira. Bu parayı vermek istemeyenler araçlarına öyle biniyorlar. Ya da petrol istasyonlarında yıkatıyorlar.” ifadelerini kullandı.

 

YIKAMACILARDA SOLUĞU ALDILAR

Oto yıkamacılar ise, zaman zaman bu tür doğa olayları nedeniyle araçların kirlendiğini söyledi. Aynı gün yıkatmak isteyenlere yardımcı olduklarını belirten oto yıkamacılar şunları söyledi, “Üst üste gelince iş yetiştiremez duruma geliyoruz. Elimizden geldiğince herkese yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bazıları fiyata çok diyorlar ama hakkımız bu. Fiyat tarifemiz bu. Yani çamurda yağsa fiyat aynı, normal zamanda da fiyat aynı. Tabi bizlerin de arabası var. Bizler de aynı konudan mustaribiz.”

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.