TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suriyelilerin vatan hasreti sıcaklık dinlemiyor

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2019 08:37
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2019 08:37
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Suriyelilerin vatan hasreti sıcaklık dinlemiyor

KİLİS (İHA) - Ramazan Bayramı'nı ülkelerinde geçirmek isteyen Suriyeliler, 30 dereceyi bulan sıcaklığa rağmen uzun kuyruklar oluşturarak ülkelerine gidiyor.

  Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen Suriyeliler, Kilis Valiliği izniyle Suriye’nin Azez, Mare, Soran, Aktarin, Çobanbey, Afrin, Cerablus ve El Bab bölgeleri ile diğer şehirlerine gitmek için online randevu sistemine kayıt yaptırarak randevu günü ülkelerine gidiyor.

  Sabah 09.00’dan itibaren kontrollü bir şekilde Suriyelilerin ülkelerine gitmelerine izin veriliyor. 30 dereceyi bulan hava sıcaklığına rağmen uzun süre kuyrukta bekleyen Suriyeliler ülkelerine bayram için gitmenin mutluluğunu yaşıyor.

 

  Suriyeliler güvenli bölgelere gitmeyi tercih ediyor

  Türk Silahlı Kuvvetleri ile Özgür Suriye Ordusu tarafından gerçekleştirilen Fırat Kalkanı ile Zeytin Dalı Harekatı ile barış, huzur ve güvenlik ortamının sağlandığı Halep kentine bağlı Çobanbey, Carablus, El Bab ile Afrin ilçe ve kırsalında giden Suriyeliler, yakınlarına hediye olarak aldıkları eşyaları da  beraberinde götürüyor. 0-15 yaş aralığındaki çocukların eksik aşıları da sağlık görevlilerince yapıldıktan sonra Pasaport polisi tarafından işlemleri tamamlanan Suriyeliler tahsis edilen otobüslerle Suriye'ye gidiyor. Bayramlaşmak amacıyla Suriye'ye gidenlerin dönüş işlemleri 10 Haziran Pazartesi günü saat 08.00'de başlayıp, 1 Kasım Cuma günü 17.00'de tamamlanacak.

                                        

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.