TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Darp edilen öğretmen için tek yürek oldular

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2019 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2019 13:49
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Darp edilen öğretmen  için tek yürek oldular

BAYRAM BULUT

ADANA (İLKHABER)-Adana’da bir öğretmen öğrenci yakını tarafından darp edildi. Duruma tepki gösteren eğitim sendikaları, öğrenci velileri ve öğrenciler okul önünde yaşanan saldırı olayına tepki gösterdi.

Adana’da öğretmenin darp edilmesi olayı Çukurova İlçesi Yüzüncü Yıl Mahallesi’nde bulunan Şehit Ebubekir Durmuş Ortaokulunda meydana geldi.  22 Mayıs Günü gerçekleşen olayda iddialara göre bir öğrenci İngilizce öğretmeni olarak görev yapan Mehmet Can’ın  kendisine kızdığı gerekçesiyle okula velisini çağırdı. Okula gelen veli ile öğretmen arasında tartışma yaşandı. Ardından ise öğrenci velisi olan kişi öğretmene saldırdı. Öğretmenin darp edildiğini gören diğer öğretmenler durumu polise bildirdi.

ÖĞRENCİLER DE DESTEK OLDU

Yaşanan olayın ardından zanlı gözaltına alındı. Yaşanan olay ile ilgili eğitim sendikaları, bazı öğrenci velileri ve öğrenciler tek yürek oldu. Eğitim-Bir-Sen, Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen ve Eğitim-İş üyeleri ve öğrenci velileri okul önünde basın açıklaması yaparken öğrenciler ise, hazırladıkları üzerinde öğretmene şiddete son verilmesi taleplerinin bulunduğu dövizlerle ve ‘öğretmenime dokunma’ şeklindeki sloganlarla Öğretmen Mehmet Can’a destek verdi.

SALDIRI KINANDI

Burada sendikalar adına hazırlanan ortak basın metnini Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer okudu. Sezer,   artan eğitimciye şiddet olaylarının çok daha acı sonuçlar doğurmadan durdurulması çağrısında bulundu. Geleceklerini hedef alan bu saldırıyı kınadıklarını belirten Sezer, yetkilileri tedbir almaya davet ettiklerini vurguladı.   Sezer; son yaşanan olayın şiddetin vardığı noktanın en acı ve açık göstergesi olduğunu dile getirdi. 

CEHALET ORTADAN KALDIRILMALI

Cehalete dayanan şiddeti veya şiddete dayanan cehaleti bir an evvel ortadan kaldırılması gerektiğine işaret eden Sezer, “Bu saldırılar geleceğimizi karartmakta, eğitim camiasını tedirgin etmekte, birçok mağduriyete neden olmaktadır" diyen Başkan Sezer; "Eğitimcilere yönelik her saldırı, aklımızı körleştirmekte, ruhumuzu karartmakta, benliğimizi esir almakta, irfanımızı yok etmektedir. Bu sebeple, cehalete dayanan şiddeti veya şiddete dayanan cehaleti bir an evvel ortadan kaldırmalıyız" dedi. 

GÜVENLİK TEDBİRLERİ ATTIRILMALI

Öğretmenleri hedef alan bütün saldırılar sona erdirilinceye, kanlı, karanlık şuursuzluk son buluncaya kadar, herkesi sorumluluk almaya davet ettiklerini söyleyen Sezer, "Biz, bilginin gücünün cehalet cürmüyle sindirilmesine müsaade etmeyeceğiz. Ruhumuzu besleyen, benliğimizi geliştiren, geleceğimizi aydınlatan, milletçe varlığımızın dayanağı olan eğitimcilerimizin şiddetin esiri olmasına hep birlikte karşı duracağız. Öğretmene ve kamu çalışanlarına yönelik şiddet hadiseleri üzerine ciddi idari ve hukuki tedbirler ivedilikle alınmalıdır. Şiddet vakaları konusunda Meslek Kanunu ile önleyici ve caydırıcı tedbirleri hayata geçirecek mevzuat düzenlemeleri zaman kaybedilmeksizin hayata geçirilmelidir. Psikolojik danışmanlık hizmetleri daha etkin hale getirilmelidir. Disiplin yönetmeliklerinin yetersizlikleri giderilmeli özellikle davranış bozukluğu olan bazı öğrencilerin diğer öğrencileri ve öğretmenlerini zaman zaman sözlü ya da fiili şiddete maruz bıraktığı ortamlar bertaraf edilmelidir. Okullarda güvenlik önlemleri daha ciddi bir şekilde ele alınmalıdır.” diye konuştu.  

TÜRLÜ HAKSIZLIĞA VE SALDIRIYA AÇIK HÂLE GETİREN ANLAYIŞ

Gerekli hususların başında gelen konular hakkında bilgiler veren Sezer, “Sözde kaldırılmış 147 garabeti ve benzeri  düzenlemelerin yanı sıra hepsinden öncelikli olarak öğretmenlerin itibarının artırılmasına yönelik tedbirlerin alınması kaçınılmazdır. Öğretmene verilen değer hususunda öğrenci ve ailelerin bilinçlendirilmesi, öğretmene şiddet vakalarının önünün alınması anlamında gözden kaçırılmaması gereken hususların başında gelmelidir. Son dönemlerde öğretmenlerin emeğini yok sayan, itibarını örseleyen, eğitimdeki etki alanını daraltan, eğitimin en önemli aktörünü neredeyse bir figürana dönüştüren, bu mesleği her türlü haksızlığa ve saldırıya açık hâle getiren anlayış, bugün geldiğimiz noktanın sebebidir." şeklinde konuştu.

EĞİTİM ÇALIŞANLARI YEKVÜCUT

Sezer, öğretmene şiddet konusunda bütün eğitim çalışanlarının yekvücut şekilde dimdik ayakta olduğunu belirtti.  Sezer, Eğitim-Bir-Sen, Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen ve Eğitim-İş olarak şiddete başvuranları kınadıklarını,  yetkilileri gereken tedbirleri ivedilikle almaya ve kamuoyunu daha duyarlı davranmaya çağırdıklarını da kaydetti. Saldırı nedeniyle saldırıya uğrayan öğretmene ve tüm eğitim camiasına geçmiş olsun dileklerini ileten Sezer, "Şunun asla unutulmamasını istiyoruz; saldırıya uğrayan sadece bir eğitimci, bir öğretmen değil bizlerin, toplumumuzun, nesillerimizin  geleceğidir" ifadelerini kullandı.  

SENDİKA BAŞKANLARINDAN ORTAK TEPKİ

Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen ve Eğitim-İş başkan ve yöneticileri de birer konuşma yaparak öğretmenlere son dönemde artan şiddet olayıyla ilgili yetkililerin artık bir tedbir alması gerektiğini söyledi. Sendika başkanları saldırıya uğrayan meslektaşları Mehmet Can’a geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

                                         

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.