TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Amatör coşku

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2019 14:26
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2019 14:26
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Amatör coşku

Bayram BULUT

 ADANA (İLKHABER)-Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF)’nin 33.’cü Kuruluş Yıldönümü Adana’da coşkuyla kutlandı.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun kuruluş yıl dönümü dün düzenlenen kortej yürüyüşü ile başladı. Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü önünde bir araya gelen ASKF yöneticileri, kulüp yöneticileri ve sporcular daha sonra buradan Adana Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı eşliğinde Atatürk Parkı’na kadar yürüyüş düzenledi.

RENKLİ YÜRÜYÜŞ

Yürüyüş esnasında üzerinde, ‘23 Mayıs 1986 Aşkla, gururla, durmadan, yorulmadan 33. Yıl. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’ yazan ASKF’nin afişi açıldı. Genç sporcular ellerinde Türk Bayrakları ile yürüyüşe katıldı. Yürüyüşte ASKF Başkanı Ahmet Bozan, yönetimi ve spor camiasının önde gelen isimleri yer aldı.

VATANDAŞLARDA COŞKUYA ORTAK OLDU

Trafik polislerinin eskortluğunda Atatürk Parkı’na gelen sporcular, Atatürk anıtına çelenk sundu. Ardından ise, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Törende halk oyunları ekibi de yöresel halaylardan oluşan gösterilerini gerçekleştirdi. Havanın sıcak olmasına aldırış etmeyen yoldan geçen vatandaşlarında etkinliğe katılarak coşkuya ortak oldukları görüldü.

CEP TELEFONLARI İLE GÖRÜNTÜLEDİLER

Bazı vatandaşlar töreni cep telefonlarıyla görüntülemek için adeta bir birleriyle yarıştı. Hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından coşku içerisinde geçen tören sona erdi. ASKF’nin 33.’cü Kuruluş Yıldönümü nedeniyle, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Ali Gülleri Spor Merkezi’nde amatör spor kulüp temsilcileri ve spor camiasına iftar yemeği verileceği belirtildi.

ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK

Yine etkinlikler kapsamında 26 Mayıs Pazar Günü saat 09.00'da Nihat Geven Spor Salonunda ASKF’nin 33.’cü Kuruluş Yıldönümü Anısına iller Arası Taekwondo Şampiyonası yapılacak. Bu şampiyonada  kazananlar için kupa ve madalya töreni gerçekleştirilecek.

BOZAN: ÇOK MUTLUYUZ, GURURLUYUZ

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan ASKF Başkanı Ahmet Bozan, ASKF’nin kuruluşu ile ilgili bilgiler verdi. Amatör camiası olarak çok mutlu olduklarını anlatan Başkan Bozan, “23 Mayıs 1986 yılında şuanda aramızda olmayan birçok arkadaşımızın birlikte kurduğu, Haluk Güner Göktürk’ün kurucu başkan olduğu kuruluş yıl dönümümüzün 33. yılını kutluyoruz. Gerçekten amatör camiası olarak çok mutluyuz, gururluyuz.” diye konuştu.  

GENÇLERİN YETİŞMESİNDE BÜYÜK PAYI VE FAYDASI VAR

ASKF’nin Türkiye amatörünün, bu ülkenin geleceğinde ve geleceğin teminatı olan gençlerin yetişmesinde büyük payı ve faydası olduğuna dikkat çeken Başkan Bozan, “Çünkü Adana amatörünün, Türkiye amatörünün, bu ülkenin geleceğinde ve geleceğin teminatı olan gençlerin yetişmesinde büyük payı ve faydası var. Türkiye’nin her yerinde, amatör spor kulüplerini en ücra mahallelerde bulabiliriz. Dolayısıyla bu amatör spor kulüplerinin bütün başkanları, bütün antrenörleri birer kahramandır ve o kahramanların bu yıl 33. yılı. Adana’mıza, ülkemize, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun 33. yılı kutlu olsun.” şeklinde konuştu.   

KUTLAMALAR GELENEKSEL HALE GELECEK

Kutlamaları geleneksel hale getireceklerini işaret eden Başkan Bozan, “Bugün bu işte büyük emeği geçen ilk günden bu son güne kadar yönetimde görev alan tüm arkadaşlarımıza, tüm dostlarımıza selam olsun diyorum. Hepsinden Allah razı olsun. Ebediyete intikal eden bütün arkadaşlarımıza Allah Rahmet eylesin, mekanları cennet olsun.  Bütün sporcularımıza buradan selam olsun. 33. Yıl kutlamalarımız devam edecek. Herkesi davet ediyorum. Geleneksel hale getireceğiz. Çünkü buranın kuruluşu ve buranın doğum günü ve bu doğum gününün Adana’ya his ettirilmesi lazım.” ifadelerini kullandı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.