TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çocukların müzeye olan ilgisi artıyor

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2019 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2019 13:30
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Çocukların müzeye olan ilgisi artıyor

METİN MARACI

ADANA (İLKHABER)-Adana’da 11-13 arası çocukların müzeye olan ilgisini artırmak amacıyla hayata geçirilen ‘Müzede Hayat Var’ Projesi tüm hızıyla devam ediyor. Proje  Koordinatörü  Eczacı, Psikolog ve Masal Terapisti Nihal Baysal Koçer, “Çocuklar için gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizi daha geniş tuttuk” dedi.

18 Mayıs Dünya Müzeler Günü nedeniyle, ‘Müzede Hayat Var’ Projesi kapsamında etkinlikler düzenlendi. Yaklaşık 4 aydır her cumartesi günü saat 11-13 arası çocukların müzeye olan ilgisini artırmak amacıyla Adana Müzesi bahçesinde etkinlikler yapılıyor. ‘Müzede Hayat Var’ Projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler devam ederken, son olarak 18 Mayıs Dünya Müzeler Günü nedeniyle proje kapsamında da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

KG AJANS DESTEK VE SPONSOR OLDU

KG Ajans destek ve sponsorluğunda gerçekleşen, ‘Müzede Hayat Var’ Projesi’nin Koordinatörlüklerini ise, Eczacı, Psikolog ve Masal Terapisti Nihal Baysal Koçer ve Yaratıcı Drama Eğitmeni Elçin Katlav yaptı. Katılımın ücretsiz olduğu projede uzman eğitmenlerin görev aldıkları dikkatlerden kaçmadı.  18 Mayıs Dünya Müzeler Günü nedeniyle gerçekleşen etkinliğin kapsamı da bu yıl genişletildi. Projeye çocukların yanı sıra velilerde dahil edildi.

ÖNEMLİ KURUMLAR

‘Müzede Hayat Var’ Projesi’nin Koordinatörü olan Eczacı, Psikolog ve Masal Terapisti Nihal Baysal Koçer, gerçekleştirdikleri projeleri hakkında bilgiler verdi.  Müzelerin toplumun kültürel hafızasını ve tarihi nesilden nesile aktaran en önemli kurumlar olduğuna dikkat çeken Koçer, “18 Mayıs Dünya Müzeler Günü, "Müzede Hayat Var" projemiz kapsamında, Adana Müzesinde  çocuklar için gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizi daha geniş tuttuk.” dedi.

 

EBEVEYNLER DE UNUTULMADI

Çocuklar için etkinlikler, yarışmalar, kitap okuma atölyeleri düzenlendiklerine dikkat çeken Koçer, “Çocuklar, yaşayan müze kapsamında gelenekten, geleceğe bir köprü kurarak da eski geleneksel Türk el sanatlarını deneyimlediler. Ebeveynler de tabii ki unutulmadı, alanında uzman eğitmenlerin yer aldığı ebeveyn atölyeleri düzenlendi. Bu atölyelerde gerek soru-cevap gerekse bilgi aktarımı şeklinde ebeveynlerin bilinçlendirilmesi amaçlandı.” şeklinde konuştu.

 

‘MÜZEDE HAYAT VAR’I GENİŞLETİLDİ

Projeye destek veren Adana Müze Müdürü Nedim Dervişoğlu’da, Müzeler haftası hakkında bilgiler verdi.  Dervişoğlu, “Her yıl mayıs ayının 18'i ile 24'ü arasındaki hafta "Müzeler Haftası" olarak kutlanır ve değerlendirilir. 2019 yılında müzeler haftasında belirlenen konular oldu.  Her hafta düzenli olarak yapılan ‘Müzede Hayat Var’ı genişletildi.” diye konuştu.

 

ETKİNLİKLER GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Adana Müzesi’nde gerçekleşen proje kapsamında, cam füzyon, kumaş baskı, deri takı gibi atölye çalışmalarını gibi çocuklara yönelik çalışmalar yapıldı. Bunun yanı sıra yine çocuklara yönelik unutulmaya yüz tutmuş eski çocuk oyunlarının canlandırıldığı etkinlikler ve geleneksel Hacıvat ve Karagöz gölge oyunları gerçekleştirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.