TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Miniklerden büyüleyici yılsonu etkinliği

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2019 13:19
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2019 13:19
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Miniklerden büyüleyici yılsonu etkinliği

Tevfik DİNÇKALMIŞ

ADANA (İLKHABER) –Seniha Çobanoğlu İlkokulu D Şubesi Anasınıfı öğrencileri yılsonu etkinliği düzenledi. Etkinlikte 6 yaş grubu için mezuniyet töreni de yapılırken, tiyatro gösterileri, şarkılar ve oyun havaları sergileyen minikler mezuniyetlerini havaya kep atarak kutladı.

Adana'da eğitiminin yanında sosyal ve kültürel etkinlikleriyle de farkındalık yaratan Seniha Çobanoğlu İlkokulu D Şubesi Anasınıfı öğrencileri tarafından yılsonu etkinliği düzenledi. Miniklerin zengin program içeriği, katılımcılara unutulmaz bir gün yaşattı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından bir konuşma yapan Okul Müdürü Abdullah Kayadurmuş, okul öncesi eğitiminin önemine değinerek, “Geleceğimizin umudu olan çocuklarımızın zihinsel, duygusal, bedensel gelişiminin yüzde 70’i 0-6 yaş arasında tamamlamaktadır.

Okul öncesi dönem olarak adlandırılan 0-6 yaş dönemi çocuğun öğrenmesinin en yoğun olduğu temel alışkanlıklarının, zihinsel yeteneklerinin en hızlı geliştiği ve biçimlendiği dönemdir. İşte bu sebeple bugün düzenleyeceğimiz okul öncesi yılsonu açılış programıyla bu dönem eğitiminin önemi ve gerekliliğinin farkındayız. Yılsonu şenliğinin düzenlenmesinde katkısı ve emeği geçen bütün yöneticilerime, öğretmenlerime ve velilerime teşekkür ediyorum dedi” dedi.

Seniha Çobanoğlu İlkokulu D şubesi Anasınıfı Öğretmeni Zeynep Peker de etkinliğe katılan davetlilere teşekkür ederek şöyle konuştu;

“Çocuklarımızın toplum önünde kendini ifade edebilme, kendilerine olan güvenlerini artırma, arşivlerinde güzel anılarının olduğu bir gün yaşatmak için bu programı düzenledik. Bütün bir yıl boyunca çocuklarımız büyük bir gayret ve özveriyle çalıştılar. Okul hayatlarının en önemli adımlarından biri olan anasınıfını başarıyla tamamladılar.

Geçirdiğimiz bu süreçte her zaman iyi niyetli olan ve desteğini esirgemeyen siz değerli velilerime ve sınıf annemiz Ayşe Karataş’a teşekkür ediyorum. Kendi adıma çocuklarımıza her zaman tüm sevgimle anneleri gibi olmaya çalıştım ve her zaman mutlu olmalarını istedim. Onların ilk öğretmeni olduğum için gurur duyuyorum. Minik yavrularımıza yaşamları boyunca sağlık, mutluluk ve başarı diliyorum”

Konuşmaların ardından sahneye çıkan minikler programa katılanları adeta büyülerken, sahneledikleri gösterileri ile tam not aldılar. Programda D şubesi Anasınıfı Öğretmeni Zeynep Peker gözetiminde Harman dalı ve Türkmen kızı, Sıra gecesi, Aşçılar, Arılar Annem, çeşitli skeçler ve şarkılar söyledi.

Öğrencilerin yıl içerisinde öğrendikleri bilgi ve becerileri velilerin ve izleyicilerin beğenisini kazanırken veliler şenliğin çocuklar açısından oldukça faydalı olduğunu belirterek bu tür etkinliklerin çocukların kendi yeteneklerini keşfetmelerini sağlayacağını ifade ettiler.

Eğlenceli dakikaların eksik olmadığı gösterilerin ardından gelecek yıl ilkokula başlayacak minik öğrenciler diplomalarını aldılar. Diplomalarını alan D şubesi anasınıfı minikleri hep birlikte keplerini havaya attılar.

Program sonunda Okul Müdürü Abdullah Kayadurmuş, özverili çalışmalarıyla okul yönetiminin ve velilerinin takdirini alan D sınıfının başarılı öğretmeni Zeynep Peker'e yıl içerinde gösterdiği özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Seniha Çobanoğlu İlkokulu D şubesi anasınıfı öğrencilerinin hazırladıkları etkinlikler adeta göz kamaştırdı. Ayrıca Seniha Çobanoğlu İlkokulu D şubesi anasınıfı öğrencilerin yıl içerisinde yaptıkları boyama, kesme yapıştırma el işi ürünler sergilendi. Sergilenen ürünler büyük beğeni topladı. Okul müdürü Abdullah Kayadurmuş miniklerin el emeği göz nuru olan eserleri sergilemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.