TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘100. YIL’ COŞKUSU

‘Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’ Türkiye genelinde olduğu gibi Adana’da da büyük bir coşkuya sahne oldu.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2019 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2019 15:41
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
‘100. YIL’ COŞKUSU

Tevfik DİNÇKALMIŞ

ADANA (İLKHABER) – Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da ‘Kurtuluş Mücadelesi’ni başlattığı günün 100. yılına denk gelen; ‘Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’ Türkiye genelinde olduğu gibi Adana’da da büyük bir coşkuya sahne oldu. Anne ve babalar, çocuklarını alıp tören alanına koştu; objektiflere de birbirinden renkli görüntüler yansıdı. Zihinsel ve bedensel engelli gençlerin, anneleriyle birlikte yaptığı ‘vals’ gösterisiyse büyük alkış topladı.

 

COŞKUYLA KUTLANDI

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, 18 silah arkadaşıyla ‘Bandırma Vapuru’ ile yola çıkıp, 19 Mayıs 1919’da Samsun’da a ‘Kurtuluş Mücadelesi’ni başlattığı günün 100. yıldönümüne denk gelen; ‘Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’, tüm yurtta coşkuyla kutlandı. Adana’daki kutlamaların adresi ise, Uğur Mumcu Meydanı oldu. Adana Valiliği tarafından organize edilen kutlamalar, Atatürk Parkı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı.

 

‘10. YIL MARŞI’ İLE YÜRÜYÜŞ

Buradaki tören, saygı duruşu ve hemen ardından İstiklal Marşı’nın hep bir ağızdan söylenmesinin ardından sona erdi ve etkinliğe katılanlar, kortej ve ‘10. Yıl Marşı’ eşliğinde Atatürk Caddesi güzergahından Sular’a ulaşıp, buradan da Uğur Mumcu Meydanı’na geçti. Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tuğgenaral Hakan Atıç, halkın bayramını kutladı.

 

19 MAYIS BİR MÜCADELEDİR

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise, Adan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürvekili Abdulkadir Ataşbak yaptı. Ataşbak, “19 Mayıs, esareti kabul etmeyen, hürriyetinden vazgeçmeyen, zulme ve zalime asla boyun eğmeyen aziz milletimizin varlık ve yokluk mücadelesinin ilk adımıdır” yorumunu yaptı. Konuşmaların ardından öğrenciler, ‘19 Mayıs’ ile ilgili şiirler okudu.

 

ANNELERİYLE ‘VALS’ YAPTILAR

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan, ‘artistik jimnastik’, ‘dans ve jimnastik’, ‘güreş’, ‘akrobasi’, halkoyunları ve Uzakdoğu sporlarından oluşan gösteriler, törene katılanlardan ilgi gördü. Çocuk ve gençler, sportif alandaki hünerlerini sergilerken, kutlamalarda en büyük alkışı da zihinsel ve bedensel engelli 10 gencin, anneleriyle birlikte yaptığı vals gösterisi aldı.

 

100 GENÇTEN ‘ATABARI’ ŞOV

Rengarenk kıyafetleri ve ellerindeki ay-yıldızlı Türk bayraklarıyla tören alanını renklendiren çocuklarsa anne ve babalarıyla birlikte keyifli anlar yaşadı. Bazı gençler, 100. yıl kutlamalarından bol bol ‘sefie’ çekip, günü ölümsüzleştirdi. Kutlamaların son bölümünde 100 genç, kol kola girip ‘Atabarı’ türküsü eşliğinde halay çekti. Objektiflere birbirinden renkli görüntülerin yansıdığı kutlamalar olaysız sona erdi.

 

KUTLAMALARA KİMLER KATILDI?

Uğur Mumcu Meydanı’ndaki törene; Vali Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Tuğgeneral Hakan Atıç ile birlikte AK Parti Adana milletvekilleri Abdullah Doğru ve Ahmet Zenbilci, CHP Adana milletvekilleri Müzeyyen Şevkin, Burhanettin Bulut, Orhan Sümer ve Ayhan Barut, İyi Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Adana Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ile birlikte askeri ve idari mülki amirler katıldı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.