TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mardin’de 19 Mayıs coşkusu

19 Mayıs 1919’da Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100’üncü yılı Mardin’de büyük bir coşku ile kutlandı. Valilik önündeki Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasından sonra yüzmetreye yakın Türk Bayrakları ile yürüyüşe geçen gençlerin geçişi 15 Temmuz Gaziler ve Şehitler Anıtı’nda son buldu. İkinci tören ise 21 Kasım Şehir Stadı’nın bakımda olması nedeniyle Diyarbakır yolundaki Artuklu Spor Salonu’nda yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2019 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2019 15:38
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Mardin’de 19 Mayıs coşkusu

Adnan AVUKA

ADANA (İLKHABER) - 19 Mayıs 1919’da Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100’üncü yılı Mardin’de büyük bir coşku ile kutlandı.

Valilik önündeki Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasından sonra  yüzmetreye yakın Türk Bayrakları ile yürüyüşe geçen gençlerin geçişi 15 Temmuz Gaziler ve Şehitler Anıtı’nda son buldu. İkinci tören ise 21 Kasım Şehir Stadı’nın bakımda olması nedeniyle Diyarbakır yolundaki Artuklu Spor Salonu’nda yapıldı.

Törene Mardin Valisi  Mustafa Yaman, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Biktaş, Tugay Komutanı Tugğeneral Fedai Ünsal, Artuklu Belediye Başkanı A.Kadir Tutaşı, Artuklu Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hadi Çomaktekin, STK, Kanaat önderleri ve halkın ile öğrencilerin katılımı ile yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ardında Gençlik ve Spor İl Müdürü Hadi Çomektekin, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Çomaktekin, Atatürk’ün örnek bir lider olduğunu söyledi.

Büyük önder Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 ‘da Samsun’a çıkarak başlattığı milli mücadelenin, Türk tarihinde önemli  dönüm  noktalarından biri olduğunu ifade eden Çomaktekin, “Tarih boyunca bağımsız yaşamış olan Türk milletinin, yine Dünya üzerindeki varlığını hür ve bağımsız olarak sürdürecektir. Buna inanan Türk milletini, yine azim ve kararlılığı kurtaracaktır. Büyük önderimiz Atatürk, yediden yetmişe, kuzeylisi güneylisi, doğulusu ve batılısı olmak üzere her insanımızı arkasına alarak Milli Mücadeleyi başlattı. Tüm yoksulluğa, yokluğa rağmen milli mücadele Türk milletinin başarısı ile elde edilmiştir. Bağımsızlığımızı imkansızlıklar içinde nasıl elde ettiğimizi bütün dünyaya örnek olmuş ve ispatlamış bir liderdir Atatürk” dedi.

Öte yandan Folklör, spor gösterileri, şiir dinletisinin okumasından sonra çeşitli spor dallarında başarı gösteren sporculara heyet tarafından ödülleri törenle verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.