TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Minikler okumayı öğrendi

Adana Seyhan ilçesinde başarılı eğitimiyle farkındalık yaratan sosyal etkinlikleriye göz kamaştıran Şehit Murat Savaş Kale ilkokulu 1-H sınıfı öğrencilerinin Okuma Bayramı muhteşem geçti. Öğretmenleri Servan Doksöz Şahar’ın gözetiminde 1-H sınıfı minik öğrencileri okumanın haklı gururunu ve sevincini hazırlamış oldukları okuma bayramı proğramıyla kutladılar.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2019 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2019 15:34
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Minikler okumayı öğrendi

 

Metin MARACI

ADANA (İLKHABER) - Adana Seyhan ilçesinde başarılı eğitimiyle farkındalık yaratan sosyal etkinlikleriye göz kamaştıran Şehit Murat Savaş Kale ilkokulu 1-H sınıfı öğrencilerinin Okuma Bayramı muhteşem geçti. Öğretmenleri Servan Doksöz Şahar’ın gözetiminde 1-H sınıfı minik öğrencileri okumanın haklı gururunu ve sevincini hazırlamış oldukları okuma bayramı proğramıyla kutladılar.

Okuma bayramında birinci sınıf öğrencileri yıl boyunca öğrendikleri okuma-yazma becerilerini sergilediler. Öncelikle Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları adına bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 1-H sınınfının minikleri sahne aldı.

Heyacanlı geçen 1-H sınıfı okuma bayramında sınıf öğretmeni Servan Doksöz Şahar, çoğu sınıf öğretmenlerinin en çok yorulduğu, umutsuzluğa kapıldığı, kendini bazen en yetersiz hissettiği fakat her şeye rağmen en sevdiği sınıfın birinci sınıflar olduğunu söyledi. Öğretmenlerin çamura şekil veren heykeltıraşlar gibi olduğunu belirten Şahar, “Birinci sınıflar ayrı bir önem arz etmektedir. Çocuk içinde hem özel, hem de önemlidir. Bu ilk yıl bir yandan toplum içine ilk kez çıkıyor ve sancılı bir adaptasyon süreci geçiriyor. Öte yandanda hayatlarının en temel becerisi olan okuma-yazma becerisini kazanmaya çalışıyorlar. Bu süreçte bazı öğrencilerimizin sınırlandırılmaya bazılarının ise yüreklendirilmeye ihtiyacı oluyor. Biz öğretmenlerin bu süreçteki rolü kimi zaman bir rehber, kimi zaman bir arkadaş, kimi zaman ise anne veya baba oluyor. Birinci sınıf öğretmeninin tüm yılın sonunda yaşadığı mutluluk ve heyacanı bir annenin bebeğini ilk kez kendi başına ayakta durup sonrada ilk adımlarını attığı anki duygularına benzetebiliriz. Bu yıl bizlere bu heyacanı ve mutluluğu yaşatan minik yüreklere, bizimle daima iş birliği içinde olan siz değerli velilerimize teşekkür ediyorum. Bu 28 minik yüreğin sizlerin ve bizlerin çabaları ile ilerde yürekleri vatan sevgisiyle dolu, işini iyi yapma gayreti içinde olan dürüst, çalışkan, düşünen, üreten bireyler olmalarını istiyorum” dedi.

1-H sınıfı öğretmeni Servan Doksöz Şahar'ın anlamlı günde yaptığı güzel konuşmasını veliler ayakta alkışlayarak öğretmenlerine verdikleri destek ve değeri bir kez daha gözler önüne serdiler. Ayrıca, zamanının büyük çoğunluğunu okulda geçiren kendini çocuklara adayan sınıf anneleri Tuğba Topak ile Özgür Kuşdemire’de veliler teşekkür etti.

1-H sınıfı öğrencileri halk oyunları öğretmeni Bayram Halaç öncülüğünde Bölgeler Türkiyem Artvin, Bolu ve Gaziantep yöresine ait halk oyunlarını oynadılar. Minik Öğreciler ayrıca Vols Ego modern dansı, Puky modern dans ile Türkiyem pazılın yanında çeşitli oyun gösterilerini sahnede velilere sundular. Minikler hem eğlendi hemde hünerlerini velileriyle paylaştı. Etkinlik renki görüntülere sahne oldu. Öğrenciler tarafından sergilenen gösteriler velilerden tam destek aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.