TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“İdari Davlarda Usul” konulu konferans geniş katılımla yapıldı

Adana Barosu tarafından düzenlenen “İdari Davalarda Usul” konulu konferans Seyhan Oteli Güney Balo Salonunda yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2019 15:33
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2019 15:33
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
“İdari Davlarda Usul” konulu  konferans geniş katılımla yapıldı

ADANA (İLKHABER) - Adana Barosu tarafından düzenlenen “İdari Davalarda Usul” konulu konferans Seyhan Oteli Güney Balo Salonunda yapıldı.

 

Baro Başkan Yardımcısı Av. Sabahattin Gümüş, açılış konuşmasında devlet içinde idari denetimin önemine vurgu yaparak ; “ Hukuk devletinin olmazsa olmazı idarenin karar ve icraatlarının yargısal denetime tabi olmasıdır. Bu denetleme mekanizmasında şeklin bu denli önem arz ettiğini hepinizin bilmesini isterim. Öncelikle, idari yargılamada en hassas konuların başında süre gelir. Dava açma süresi, cevap verme süresi, istinaf, temyiz süreleri, hep şekle bağlıdır. Bu süreleri, bir gün geciktirseniz dahi haklı olsanız da hiçbir şey değişmez” dedi.

 

Açılış konuşmasının ardından Moderatörlüğünü TBB İdare ve Vergi Hukuku Komisyonu Divan Üyesi Av. Mutlu Tuncel’in üstlendiği konferansta; Adana 1. İdare Mahkemesi Başkanı Mehmet Torun, “ İlk İnceleme Konularında Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri”, Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Akyıldız, “ İdari Yargıda İptal Nedenleri” ve Çağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Av. Dr. Ali Volkan Özgüven “ Yürütmenin Durdurulması” hakkında tebliğ sundular.

Konferansta, İdari Yargı mevzuatı kapsamında, getirilen yeni düzenlemeler hakkında bilgi verilirken uygulamada karşılaşılması muhtemel soru ve sorunlara da yanıtlar aranmaya çalışıldı.

Konferans sonunda konuşmacılara teşekkür plaketi takdim edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.