TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Geleneğin Geleceği” sergisi açıldı

Vali Mahmut Demirtaş ve eşi Hanımefendi Beyhan Demirtaş, 18 Mayıs Uluslararası Müzeler Günü olması sebebiyle Adana Müzesinde ‘‘Geleneğin Geleceği’’ temasıyla düzenlenen geleneksel el sanatları sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2019 15:24
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2019 15:24
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
“Geleneğin Geleceği” sergisi açıldı

 

 

ADANA (İLKHABER) - Vali Mahmut Demirtaş ve eşi Hanımefendi Beyhan Demirtaş, 18 Mayıs Uluslararası Müzeler Günü olması sebebiyle Adana Müzesinde ‘‘Geleneğin Geleceği’’ temasıyla düzenlenen geleneksel el sanatları sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari, Müze Müdürü Nedim Dervişoğlu, kurum temsilcileri ile öğrencilerin de hazır bulunduğu sergide Vali Demirtaş ve eşi Beyhan Demirtaş ürünlerin sergilendiği stantları gezerek ürünleri incelediler.

Sergi kapsamında müzenin bahçesinde düzenlenen ve bir hafta boyunca sürecek etkinlikleri de inceleyen Vali Demirtaş, uygulamalı el sanatları atölyelerinde faaliyet yapan çocuklarla sohbet edip yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Kültürel değerlerin korunmasında ve geleceğe taşınmasında müzelerin önemli rol oynadığını belirten Vali Demirtaş; ülkemizin coğrafyasında hayat bulmuş tüm uygarlıklara sahip çıkarak, kültürel değerlerimizi tanıyan, koruyan ve geleceğe aktarmak üzere yaşatan kültür düzeyi yüksek genç nesiller yetiştirmeyi amaçladıklarını ifade edip 18 Mayıs Uluslararası Müzeler Günü’nü kutladı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.