TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gazeteciler iftar yemeğinde bir araya geldi

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) tarafından bu yıl 2.’si gerçekleşen Bölgesel İftar Programları kapsamında Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) organizesinde iftar programı düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2019 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2019 14:04
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Gazeteciler iftar yemeğinde bir araya geldi

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)- Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin Kültür ve Sosyal Tesisleri’ndeki yerinde gerçekleşen iftar programı dualarla başladı. İş yoğunluğunu bir kenara bırakan gazeteciler bu kez hoş sohbetler etti. Ezanın okunması ile Mersin Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Görevlisi ve gazetemiz köşe yazarı Dr. Mehmet Zeki Uyanık tarafından dualar edildi.

GELENEKSEL HALE GETİRDİK

Ardından ise oruçlar açıldı. Oruçların açılıp yemeklerin yenmesinin ardından iftar programının açılış konuşmasını Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir yaptı.  Geleneksel hale getirdikleri iftar programlarının bu yıl Adana’da 2.’sini düzenlediklerini anlattı.   Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin Kültür ve Sosyal Tesisleri hakkında bilgiler veren Esendemir,  ÇGC olarak en büyük eksiklerinin üyelerinin bir araya
gelebilecekleri böylesi bir sosyal tesisin olmayışı olduğunu anlatarak, “Buradan önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Belediye Meclis üyelerine teşekkür ederiz. Tesisimizdeki birçok eksiğin giderilmesi için bize destek olan tüm kurum ve kuruluşlara da minnet borçluyuz.
ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’nin üyelerimize daha kapsamlı hizmet verebilmesi için de çalışmalarımız devam ediyor. Ben bu davetimize katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

BASINA YÖNELİK ŞİDDET
 Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca’da konuşmasında basına yönelik gerçekleştirilen saldırı olaylarına dikkat çekti.  Basına yönelik saldırıların cezasız kaldığını dile getiren Karaca,  gazetecilerin özlük haklarının olmadığını, iş güvencelerinin bulunmadığını, sektör
içerisindeki işsizliğin de giderek dikkat çekici boyutlara ulaştığını kaydetti. Son yıllarda basının çok zor şartlar altında görev yaptığını vurgulayan Karaca,  son yıllarda giderek gelişen internet gazeteciliği konusunda hala bir düzenleme yapılmadığını işaret etti.

  YENİ BASIN KARTLARI HAZİRAN AYINDA DAĞITILACAK
İletişim Başkanlığı Adana İletişim İl Müdürü Mustafa Keleş de yeni basın kartları hakkında merak edilenler konusunda bilgiler verdi. Cumhurbaşkanlığı adıyla henüz bir basın kartı verilmediğini kaydeden Keleş, müracaatlar yapıldığını hatası olanların müracaatları devam ettiğini dile getirdi.    Keleş, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilmesiyle birlikte, yapılması gereken bazı yasal düzenlemelerin zaman aldığını, basın kartları konusunda herhangi bir sıkıntı olmadığını, Haziran ayı içerisinde gazetecilerin sarı basın kartlarını alabileceklerini söyledi. Keleş; Kutsal Ramazan ayında birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerek, basındaki sıkıntıların aşılması için hükümetin yoğun bir çaba gösterdiğini işaret etti.

KİMLER KATILDI
İftar yemeğine, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, TGF Başkan Vekili ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, TGF Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı  Yönetim Kurulu Üyesi ve Ceyhan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şahin Özer, TGF Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Demirtaş, Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Abdullahoğlu, Türk dünyası Gazeteciler Gazeteciler Federasyonu Disiplin Kurulu Başkanı Necmi Pişkin, ÇGC eski Başkanlarından Kurtar Çakın, ÇGC 2.Başkanı Sait Güleç, Mali Sekreter Mutlu Mete, Yönetim Kurulu üyeleri Süreyya Uri, Hakan Köker ve Hüseyin Arat ile , TSYD Adana Şube Başkanı Kurtul
Çakın, İletişim Başkanlığı İl İletişim Müdürü Mustafa Keleş, Basın İlan Kurumu İl Müdürü M.Feramuz Ayan Dernekler İl Müdürü Recep Kurtoğlu, Güney Hakimiyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Veysel Arslan, Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ahmet Bozan, Adana Halk Otobüsleri Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu, yerel ve yaygın basın temsilcileri ile ÇGC üyeleri ve gazetecilerle eşleri katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.